2024-03-18

11 thoughts on “Кандидатът за президент Атанас Семов към българите в чужбина: „Обичайте България, въпреки безобразията на политиците й!“

  1. Не съм никакъв фен на Цветан Цветанов, но и на Анатас Семов не съм. Човек и политик като него (разбира се той въобще не е единственият), който няма никакви скрупули да защитава знакови с тъмната си слава фигури от българския преход като Алексей Петров, няма как да ме убеди, че това, което го води, е „искрено чувство“ на възмущение и желание за справедливост…

    И въобще немалко, доста политици у нас, борейки се всеки за своята си кошница и своите си обвързаности и интереси, непрекъснато се опитваха и се опитват да яхват вълната на едно или друго недоволство, но не знам дали си дават сметка, че наивниците в България вече свършиха.

  2. „Електронният вот е изложен на риска от умишлени фалшификации от страна на правителството в много по-висока степен, отколкото „класическото” гласуване, с писмени документи.
    Колкото и да ни е неприятно да си признаем, тъкмо днес България не е готова за избори по интернет – не само и не толкова технически, а най-вече политически.“
    Във всеки терминал(процесор) при електронното гласуване може и трябва да има СД, което да записва (back up), нещо като „ЧЕРНА КУТИЯ“ И ТАКА НИЩО НЯМА ДА СЕ ЗАГУБИ.
    Същото може да се направи и за компюттъра-майка, който ще събира и отчита гласуващите по интернет.
    НЯМА ПРОБЛЕМИ СЪС СИГУРНОСТТА, ДА ОСТАВИМ ТОЗИ ВЪПРОС НА СПЕЦИАЛИСТИТЕ, ТЕ ЩЕ НАМЕРЯТ НАЧИН, ГОСПОДИНЕ СЕМОВ, А НИЕ САМО ДА ИМ ОТВОРИМ ВРАТАТА ДА ВЛЕЗАТ ДА РАБОТЯТ. ОСТАНАЛОТО Е ПРИКАЗКИ…

  3. Ат. Семов: Цветанов да си подаде оставката веднага
    Ако утре сутринта Борисов не влезе на Консултативния съвет по национална сигурност с оставката с Цветанов, той поема цялата отговорност и по този начин обявява политическия си край на своето управление. Това заяви пред БНТ кандидатът на РЗС Атанас Семов, каза кандидатът на РЗС за президент.

    Семов бе категоричен, че днес трябва да е последният ден на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи. Цинизмът на Цветанов е по-дълбок се обяснява и с това, че е изключително виновен за Катуница.
    Атанас Семов беше дошъл в студиото с табела, на която пишеше, участието му в предаването струва 3600 лв., както и „Групировката ГЕРБ открадна от РЗС 1 200 000 лв.“ Смятам, че българските граждани трябва да знаят истината, заяви Семов. Това са правилата, които ГЕРБ наложи, чрез които да постави в максимално затруднено положение опозицията. Това е начинът, по който всеки, който иска, може да каже истината.
    Според кандидата на РЗС за президент се надига много мощна вълна на възмущение, която ще е най-зловещият финал на прехода от 20 години. Настроенията са радикални заради безпомощното правителство и на политика на лъжа спрямо Европа, поясни Семов. Цветанов остана тежко гузен във връзка със скандалите с апартаментите и доходите, факт е, че от 2 години няма ефективна борба с престъпността. Почти всеки ден чуваме за убийства. Заради Цветанов не ни приеха в Шенген, продължи с обвиненията към вътрешния министър Семов. Правителството е вредно за развитието на държавата.
    Цар Киро е символ на произвола, на безнаказаността, символ на това, че който помага на управляващата политическа партия, не му се проверяват данъците. Ние настояваме в Конституцията да бъде записано окръжните прокурори да се избират пряко от гражданите. Ако такъв беше избран в Пловдив, това нямаше да се случи, категоричен бе кандидатът за президент на РЗС.
    За кампанията на кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев, Атанас Семов каза, че такава няма. Неговата кампания е в Брюксел. И аз искам да го попитам като ходи да се прегръща в Брюксел с европейски лидери, постави ли там въпроса за критичното състояние на българския народ, на българските пенсионери, попита ли председателя на ЕНП къде в Европа вътрешният министър е председател на предизборен щаб, добави Семов. Ние затова няма да видим Плевнелиев да участва в нито едно студио на дебати, каза още кандидатът на РЗС за президент. /БГНЕС /

  4. Молба към кандидата за Президент и Вицепрезидент.
    (Този въпрос го задаваме към всички кандидати за Президент и Вицепрезидент).

    Моля, при възможност, да ни съобщите информация за миграционния произход на кандидата за Президент и Вицепрезидент.

    Въпрос:
    От коя хаплогрупа (по бащина и майчина линия) е кандидата за Президент и Вицепрезидент.

    Препоръчително е компанията, която е направила изследването, да е http://www.FemilyTreeDNA.com или http://www.23andMe.com , тъй като тези две компании поддържат голяма база данни за българите по света.

    За справка за халогрупите на българите у нас, вижте: https://www.eurochicago.com/2011/07/sravnenie-na-balgarite-s-drugite-evropeyski-narodi/ . Към информацията в EuroChicago може да се добави, че 47.3% от мъжете роми носят Y хромозоми на хаплогрупа H-M82, а близо 30% от жените роми притежават митохондриална хаплогрупа M.

    Благодарим Ви.
    Български генеалогичен център в Чикаго.

  5. РЗС са единствените в парламента, които предупреждават още от самото начало за опасността от самозабравилите са гербери. Кажете ми за кой друг да гласувам, като останалите са все свързани с ДС?

  6. „Тези 20 години управляваха политически субекти, създадени задкулисно, в резултат на определени интереси – икономически и подземни, които станаха възможни заради конституцията на прехода, която позволи всичко това. Тя позволи този безконтролен грабеж и все по увеличаваща се корупция. В резултат на което българите живеят по-лошо.“

    Въпросната „конституция на прехода“ не е нищо повече от къс хартия – тя не съществува формално-юридически, както формално-юридически не съществуваше „Народна република България“, а понастоящем – и „Република България“.

    Този въпрос сме разглеждали нееднократно, вкл. и в коментари в този сайт, поради което ще обобщим само с едно изречение:

    България и до ден-днешен формално-юридически (т.е. според Правото, но не и де факто) е монархия; т.нар. „конституция на прехода“ в най-добрия случай може да бъде разглеждана като проект на текст за конституция – един от многото такива проекти, предлагани след 1879 г.

    Въпросният „проект на текст за конституция“ обаче не просто позволи, а улесни превръщането на България в средоточие на престъпността по всички етажи на властта, но на първо место в икономиката.

    Корупцията стана модел на поведение за всеки, който няма морални задръжки – независимо дали е българин, евреин, грък, арменец или циганин – без разлика дали е тукашен, източен или западен подлец.

    Оформена беше – преднамерено – широка гама от дребна и средна престъпност, зад която удобно се разположиха кукловодите на „прехода“ – невидимата непотична номенклатура на партайгеносите.

    Отпаднаха смокиновите листа на т.нар. „социалистически морал“ – част от правилата на „социалистическото общежитие“; отвори се необозримо поле за геноциден грабеж над българското население, вкл. и най-вече върху българския народ.

    Така България се оказа на 137-о място в света по удовлетвореност на хората от своя жизнен стандарт – на същата плоскост, на която са разположени и най-изостаналите африкански и азиатски държави.

    И всичко това – в името на демокрацията.

    През всичките тези 22 години демократични партньори на Чичо Сам и на Майка Европа бяха и са геноцидните убийци и грабители на българското национално богатство.

    Автентичните борци срещу комунизма бяха и са тотално маргинализирани, унижавани и унищожавани както от действията на корумпираните български власти, така и от съзнателното бездействие на техните западни демократични партньори.

    Неслучайно проф.Янко Н. Янков-Вельовски назовава обстановката в България не кризисна, а катастрофална; призивът му за хуманитарна намеса на демократичния Запад обаче увисва в безвъздушното пространство на тоталната корупция Изток-Запад (мимикрираща под претекста за „политическа коректност“).

    „Най-пресният пример е гафът с електронната система за гласуване в Народното събрание, която беше широко рекламирана като безотказна и непогрешима, но в крайна сметка се оказа, че много лесно може да бъде манипулирана.“

    Този пример е повече от показателен за безправието, паразитиращо в самия „мозъчен тръст“ на България – Народното събрание.

    Как да разсъждава обикновеният български лумпен, като вижда, че „конституции“ и „закони“ се създават в парламент, където престъпни „народни представители“ пред очите на телевизионните камери престъпно „гласуват“ въпросните нормативни актове?

    Примерът е заразителен:

    висшата българска плутокрация се къпе в морето от тотална клептомания на българския охлос; обедняването на последния е неизбежно, идва времето на още по-голяма мизерия и глад; де що има читав българин се е изнесъл извън отечествените предели, за да оцелее.

    Тъжна картина, която представителите на т.нар. „политическа класа“ (ама че оксиморон!) възприемат от последното стъпало на „Приказка за стълбата“

    почти всички те се оказаха „принцове по рождение“ – „братя“ на езическите „богове“.

    Иди и гласувай за такива… паразити!

  7. Много нерешително интервю, общи приказки и уклончиви заключения. Съвсем нетипично за „догонващ“ кандидат. Ние си мислехме, че г-н Семов ще ни изненада с нещо, имайки предвид амбициите му.

    „Като начало трябва да се създаде механизъм за преброяването на българите зад граница, да се отчете в кои райони диаспората е най-голяма и съобразно това да се разпределят усилията на държавата.“

    Г-н Семов, нима не е известен броя на българите в чужбина? Оценки стоят дори на страницата на ГРАО, да не говорим за „неофициалните“ данни на МВнР които си подавахте под масата в Народното събрание (като гласувахте Изборния кодекс). Нека ви припомним пак официалните данни на ГРАО : над 600 000 български граждани към днешна дата имат постоянен адрес в България, а настоящ адрес в чужбина. Какво повече имате да ги броите? Има си конституция, само трябва да се приложи : избирателен район, депуатски места в съитветствие с броя на живеещите, постоянни изборни листи… па който иска да гласува. Как да го обясним по-елементарно?
    Вие правилно констатирате неспазването на конституционните права поне на тези 600 000 българи (а има още толкова, които са неофициално в чужбина!)? Но какво предлагате? Обсъжданията да продължат?

  8. фикс-идеята на РЗС за нова конституция е напълно нереализуема и безсмислена.
    какво може да промени една нова конституция? нищо.
    проблемът на България не са законите, а тяхното прилагане.
    силно гражданско общество и достатъчно независими медии е това, което липсва на България.

    говоренето, че докато няма нова конституция не може нищо да се реши, е всъщност удобно оправдание за бездействие.

    нека г-н Семов да отговори с какво сегашната конституция пречи, ама съвсем конкретно, да се затвори Лукойл за нарушаване на митническите наредби?
    с какво сегашната конституция пречи да бъде разследван и евентуално осъден Цветан Цветанов за тановгейт? или пък Борисов за чадър над Mишо бирата?
    и т.н. и т.н.

    нова конституция – хайде холан !

  9. Българи, не гласувайте, за тези, които ви обещават какво ЩЕ направят, а за тези, които СА НАПРАВИЛИ.

  10. Много верни констатации, но без желанието на народа не става. А 99% от народа спи дори сега след пожарите на Катуница. Народе?????

  11. Ние така си я обичаме България, доценте! Но ти какво търсиш между политиците?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *