Home » Авторски страници

Само президент и кметове ли избираме?

2011.09.30 Няма коментари
Spread the love

Кандидатът за кмет на Варна Калина Павлова бе широко представена в редица български “медии”

Kalina_Pavlova

Четем публикация от вчера:

На изключително неприятна находка се натъкна afera.bg в YuoTube Под заглавието „предизборна програма” е пуснат
кратък еротичен клип, на който лъсва лицето на кандидат-кмета от „Зелените” във Варна Калина Павлова. В другия участник в клипа разпознахме варненеца Галин Колев – Къдравия. Къдравия не отрича, че е участник в клипа, но твърди, че е изгубил телефона си преди десетина дни. Той разказа, че Калина Павлова го е пращала да сплашва варненски адвокат. Павлова пък подала жалба преди време в полицията, че била следена и снимана.

Намираме в Гугъл много подобни публикации:

Кандидатката за кмет на Варна Калина Павлова се замеси в страхотен скандал. Тя стана главен герой на видеоклип с открито сексуално съдържание, разпространен в YouTube. Кадрите, озаглавени “Предизборна агитация”, показват как кандидат-кметицата на “Зелените” си играе с мъжкото достойнство на непознат на пръв поглед мъж.

И още:

“Харесва ли ти да духаш?”, пита неизвестният партньор кандидат-кметицата. Тя отговаря положително, въпреки че вече не е в кадър. След това “операторът” продължава с мръсните си въпроси.
Клипчето предизвика истински бум в интернет още с първите часове на своето качване.

Не ровихме дълго, за да видим колко още медии са публикували “новината”, но по-долу ще намерите снимки със заглавия в различни български издания.

А че клипът е  лош монтаж се разбира още след първите 10 секунди – само като се сравнят дрехите, с които е облечена Калина Павлова и нейната двойничка.  Кому е нужна такава отвратителна лъжа?

Добре е, че поне на сайта на Съюза на българските журналисти все още стои новината от 28 септември – (Международния ден на правото да знам), от която научаваме, че програма „Достъп до информация” е връчила годишните награди за принос в областта на свободата на информация. За гражданин, най-активно използвал правото си на информация, награда “Златен ключ” е присъден на арх. Калина Павлова от Варна – за изключителната гражданска активност, свързана с Общия устройствен план на община Варна.

За тези награди писахме и ние в Еврочикаго (вж. тук). А само преди 10 дни нашето издание направи кратко интервю с арх. Калина Павлова и го анонсира специално със заглавието:
Кандидат-кмет на ЗЕЛЕНИТЕ съди кандидат-президента на ГЕРБ

В него съобщавахме:

Днес, 20-ти септември, от 14:30 ч. в Административен съд София-град на Калина Павлова и предстои поредна битка за достъп до информация, която цели да освети работата на доскорошния Министър на регионалното развитие и благоустройството, Росен Плевнелиев, а по настоящем кандидат за президент на ГЕРБ. Като ресорен министър той отговаряше за сделката по продажбата на 122 дка крайбрежна зона във Варна, така наречената Алея първа…

Тогава нашата новина бе взета и препубликувана само от известния с безкомпромисността си Биволъ, но нито една друга медия не пожела да съобщи за предстоящото дело. (Може би са знаели, че Административният съд – не ще измени на традициите си, както и стана – делото бе отложено за след изборите.)

Изборите са след 3 седмици, но избори има всеки ден. Избират се не само президенти и кметове. Ние направихме своя избор, а вие?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.