2024-04-26

2 thoughts on “Влизането в наш ВУЗ по-скъпо от САЩ

  1. Адаш, за моя радост Еврочикаго вече не е с един редактор, така че отговорността сега ще може да я размиваме по социалистически :). В случая обаче емоциалността ти е попречила да прочетеш, че пише:
    „Над 1000 лв. излиза цялата приемна кампания на някои кандидат-студенти в различни родни университети. Цената е по-висока, отколкото да кандидатстваш в чуждестранни университети в Германия и САЩ“
    Т.е. ако кандидат-студентът подаде документи в три различни места в Б-я, то на него ще са му нужни 2-3 хиляди лева. За същото нещо в Илинойс ще му стигнат и половината пари (цената на апликейшъна е около $50, но добавям разходи за път и хотел).
    В статията не се говори за цената на образованието, която в България действително е по-малка, но и знаем вече колко преподаватели и декани дори са хващани да изискват и получават пари (и даже секс) за даване на изпити, което ти ще кажеш дали може при вас в Чикагския университет да се случи :))

  2. Адаш откъде ги намираш тези глупави статии. Ти наистина ли мислиш че синът ти е похарчил по-малко за оброзованието си тук отколкото там?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *