Home » Избрано

Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и още редица световни звезди идват да снимат в България

2011.07.15 Няма коментари
Spread the love

В Киноцентъра наесен ще кацнат Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Джет Лий, Долф Лундгрен, Жан-Клод ван Дам.

„Неудържимите” идват. Ако имаме локален и международен късмет, в Киноцентъра наесен ще кацнат Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Брус Уилис, Джейсън Стейтъм, Джет Лий, Долф Лундгрен, Жан-Клод ван Дам, съобщава АСН.

За десерт в ролята на Лошия – Джон Траволта. Продължението на суперекшъна ще бъде снимано в “Ню Бояна”, която през 2011-а празнува пети рожден ден. Режисьор на зрелището е Саймън Уест, който се прочу с “Лара Крофт” 1 и “Механикът”.

Той поема топката от Силвестър Сталоун, който жонглираше пред и зад камерата за първата част на филма. След премиерата му през 2010-а Слай коментира: “Не знам дали втори път бих се подложил на подобно напрежение”.

Сега обаче неостаряващият чаровник е в тотална кондиция и готов за нови подвизи и слава. Той бил напълно категоричен пред аверите си, че в “Ню Бояна” има отлични условия за осъществяването на проекта.

През 2008-а Роки видя с очите си колко автентични и ефектни са улиците на Ню Йорк в Киноцентъра. Тогава той направи няколко тегела сред декорите, прегърна Дейвид Варод и му призна, че е доста впечатлен.

Сега остава парламентът да гласува закона за стимулите на филмовата индустрия, който веднъж мина през комисия, но спря и забуксува. Ако депутатите продължат да се правят на Хамлет, “Неудържимите” ще отлетят към Мексико и Тайланд, откъдето вече ги изкушават с изгодни оферти.

Любезността не е случайна – бокс офисите на първата част удариха тавана. Ави Лернър, големият шеф на “Ню имидж” и “Милениум”, скоро ще бъде в София, за да разбере на живо дали родните политици имат желание България да се превърне в Холивуд на Балканите, или мераците ни остават в сферата на митовете и бляновете около трапезата.

Най-неприятното е, че копродукциите също може да останат в историята. След толкова успешни акции като “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” сега на хоризонта не се задава нищо. Не само че нямаме лобита по фестивали и еврокомисии, раздаващи финикийски знаци, но и на пръсти се броят хората, които искат да се кооперират с нас – заради несигурност и неяснота в икономическата ситуация в киното.

Вежди Рашидов няколко пъти успя да форсира обстоятелствата около закона, но не всичко зависи от него. А в Македония всеки момент ще кажат “да” на данъчните облекчения за частните пари в седмото изкуство. В Румъния също са на висок старт. Особено потискащ е фактът, че продуцентът Андрей Алтъпармаков тези дни отиде да снима новия си филм при съседите. Работното му заглавие е “Отрова за мишки”, режисьор е Константин Буров, който взе “Златна роза” за дебюта си “План за отмъщение”. Във финалните надписи обаче ще има благодарности и екипи на румънците.

Източник: factor-news.net

Жан-Клод ван Дам

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.