Home » Избрано

КОСТОВ, НАДЕЖДА, ПЕТЪР СТОЯНОВ, БИСЕРОВ И ПОКОЙНИЯТ САШО БОЖКОВ С ОБЩО ТАЙНО СДРУЖЕНИЕ

2011.07.18 Няма коментари
Spread the love

Според статия излязла в “Блиц” петимата държали милионите на СДС, а фондацията съществува още

Независимо от ненавистта, която изпитват един към друг, легендарните фигури от силните години на СДС Иван Костов, Надежда Михайлова, Петър Стоянов и Христо Бисеров още имат общо юридическо сдружение, което не е закрито и развива активна дейност, пише “Всеки ден”.

Тайната била разкрита от приятелка на дъщерята на Александър Божков – Мина, който бил петият член на тайната финансова организация на сините ръководители. Мина Божкова, която има финансови проблеми наскоро мъртво пияна трошеше витрини из София, разкрила грандиозната далавера, докато преглеждала сейфа на баща си. Тя потърсила Надежда, която е била най-близка на баща й, но новоизлюпената г-жа Нейнски троснато й отговорила да не я безпокои и да не се бърка там, където не й е работа.

Тайното сдружение носи името… Съюз на демократичните сили, точно като едноименната партия. СДС-2 като юридическо сдружение е било използвано за отклоняване на средства, предназначени за партията.

Схемата е била проста, но гениална и принадлежала на финансовия мозък Сашо Божков. Лица, фирми и организации са правели дарения на СДС, но вместо само на партията са им били давани данните на сдружението, което носело същото име. Така дарителите си мислели, че парите отиват в партията, а те попадали в частната фирма на “Големите”.

Сдружението, което е регистрирано символично на 22 септември – Деня на независимостта на България, съществува вече 16 години. И още от първите си дни е започнало да функционира като касичка на синьото политбюро. Единственият по-външен, който е поканен в тайния финансов план, е блестящият юрист Васил Гоцев, който се заема с регистрацията, но не е допуснат до финансовите средства и тяхното разпределение. По-късно той получава министерски пост, а след това и дълъг мандат в Конституционния съд.

Източник: Blitz.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.