Home » Избрано

ДАНС проверява Никола Колев за предоставяне на таен доклад на посолството на САЩ

2011.07.15 Няма коментари
Spread the love

Държавната агенция “Национална сигурност” извършва проверка в рамките на своите правомощия по появилата се през Wikileaks информация за това, че бившият началник на Генералния щаб и настоящ шеф на кабинета на президента Никола Колев е дал тайна информация на американското посолство в София. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на депутата от “Атака” Павел Шопов.

Министър председателят уточни, че ДАНС няма разследващи функции, но при наличие на данни, които да потвърдят изнесеното в Wikileaks, те ще бъдат предадени на прокуратурата.

На 15 юни след разгласяване на поредната секретна грама на посолството на САЩ в София стана ясно, че ген. Никола Колев е предоставил в началото на 2003 г. неогласен доклад за корупция в Министерството на отбраната, който е бил изпратен на висши военни и на президента. Тогава Колев не беше открит за коментар, а от президентската администрация отказа изявления по темата.

Павел Шопов заяви, че е удовлетворен от чутото от премиера, тъй като в случая не са важни подробностите, а фактът, че се извършва проверка по твърдението.


Източник: в. “Дневник”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.