2024-03-28

3 thoughts on “„Стъпки в пясъка“ – филм за емиграцията, преживяна през една невъзможна любов

  1. Не знам дали е позволено да се показва този филм на сайта ни, но благодаря, че така имах възможност да го гледам. Браво на Ивайло Христов и разбира се на Слави!

  2. – Според мен тези, които са начертали плана – как да се съхранят парите на партията – са ги раздали на хора, които не се интересуват дали тази нация, този народ ще бъде душевно богат или не. Прочутите куфарчета не са дадени на правилните хора…

    Внимателно прочетох интервюто на режисьора Ивайло Христов. Останах с впечатление, че:

    1) режисьорът съжалява, че прочутите куфарчета не са дадени на правилните хора – дадени са на физкултурници, а не, напр. – на хора на изкуството;

    2) в Русия куфарчетата са дадени на правилните хора – на такива, които рецитират денонощно и Пушкин, и Лермонтов, и Есенин.

    Странно защо, но ние, обикновените българи (които не сме нито физкултурници, нито рецитатори) сме си въобразили, че не може да има правилни хора за куфарчетата с ограбени народни пари – дори да рецитират наизуст Грамада на Вазов, Мамино детенце на Каравелов, Политическа зима на Ботев.

    Правилно е да бъдат наричани не правилни или неправилни, а крадци, грабители, пладнешки разбойници, мафиоти, геноцидни убийци, плутократи (не олигарси!).

    Още по-правилно е да не си развяват байряците (червени, сини, жълти, зелени и пр.) по общини, агенции, министерства, правителства, парламенти и други злачни места, а доживот да търкат наровете в местата за въдворяване на престъпниците.

    Преди 12 години известният политик, юрист, учен и правозащитник проф. Янко Н. Янков-Вельовски в интервю за Radio France International беше обърнал внимание, че според този план (Страната Х след момента Т) е трябвало, условно казано, Червената армия да бъде трансформирана в Червена мафия. Целта на тази трансформация е била трансформацията на изключително голямо количество капитали, необходими на бъдещите капиталисти. Така тогавашните КаГеБисти станаха днешни видни червени капиталисти, които контролират целия политически живот, Парламента, Президента, Правителството.

    Това, което надъханият от продажните медии българин обаче не знае, че главната особеност на Червената мафия, за разлика от западната, е тази, че тя не е собственик, а е пазител на съкровището на бившия комунистически елит. Което съкровище, макар и силно охранявано, обикновено е твърде неефективно управлявано и често трансформирано. Вие знаете колко много уж мощни групировки бяха възникнали преди няколко години и колко малко останаха от тях днес.

    (Ако не сте просто любопитни, а наистина ви е грижа за себе си и за вашите деца и внуци, можете да прочетете изключително силното интервю на сайта http://iankov.blogspot.com/2007/07/blog-post_4398.html , озаглавено ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Е САМО ДЪРЖАТЕЛ НА ЗАГРАБЕНОТО НАРОДНО БОГАТСТВО).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *