2024-03-19

7 thoughts on “За Сардиния, Сицилия и Тракия

  1. Изказвам ти огромна благодарност!
    Думите ти искрено ме зарадваха!
    Видях,че са публикувани три мои коментара.Всъщност аз ги написах,защото смятах,че съм натиснала нещо погрешно и не съм успяла да ги публикувам.Извинявам се на коментиращите и на титуляра на сайта.
    А на теб,Райчеслав,желая от сърце здраве и успехи!

  2. Поздравления, Милена!Харесах „Злато за смет“.Пожелавам ти дръзновение и да продължаваш все напред и нагоре!

    Следя блога ти. Не се притеснявай,че не ти поставям „лайкс“, въпрос на характер.Очаквам твоите публикации. Успех!

  3. За Сицилия и произхода на сиканите – най-старото население на острова,клон от българския народ,вж.“Връх България“,където разглеждам редица сицилиански топоними и давам речник на напълно идентични сицилиански и български понятия.Но всъщност това може да се каже за почти целия италийски полуостров,който между 15 и 12 в.пр.Хр. е заселен от тракийски народи.
    Истината постепенно излиза наяве.

  4. Във „Връх България“ разглеждам сицилианската топонимия и предлагам речник с напълно идентични понятия в сицилианския и българския език.По въпроса за произхода на сиканите (първичното население на Сицилия) – клон от българския народ,вж.“Злато за смет“ и блог.бг – М.Върбанова.
    Истината постепенно излиза наяве.Поздрави!

    Милена Върбанова

  5. По въпроса за Сардиния,Сердика и Сарди (Лидия) и обосноваването на етнонима „Серди“,“сарди“ като “ средни“,вижте моите книги „Връх България“(2016),“Атланти и чудовища“(2018)и „Злато за смет“( 27 февруари 2020),както и някои мои публикации в блог.бг.Във „Връх България“ разглеждам сицилианската топонимия и предлагам речник с напълно идентични понятия в сицилианския и българския език.По въпроса за произхода на сиканите (първичното население на Сицилия) – клон от българския народ,вж.“Злато за смет“ и блог.бг – М.Върбанова.
    Истината постепенно излиза наяве.Поздрави!

    Милена Върбанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *