2024-03-28

1 thought on “„Зелената книга“ с участието на Димитър Маринов спечели Оскар за най-добър филм

  1. „След като официално „Зелена книга“ бе номинирана за „Най-добър каст“ на „Холивуд Филм Ауордс“, в списъка бях и аз като пети в ранглистата. Брад Пит представяше номинациите и в един момент се появиха нови листовки с номинациите за тази категория, но моето име и това на колегата Себастиан Манискалко вече не съществуваха.
    В един момент Виго и Махаршала ги извикват на сцената, обаче след 2 минути те се връщат. Виго е бесен. Питър го пита какво става и той казва: „Ами те са изчистили имената на Димитър и Себастиан, но аз им казах, че ако не излезем всички, няма да приема наградата“.
    В този момент Октавия Спенсър обявява нашата награда, но ние не излизаме. Настава суматоха, осветяват залата и в крайна сметка ние всички излизаме на сцената. Но въпреки това, връчват награди само на Виго и Махершала. А на нас после започват да ни се извиняват и да обясняват, че нещо се е объркало и че ще си ги получим по-късно. Обаче Виго ми дава наградата и казва: „Носи си я вкъщи. Нищо няма да получиш, казаха ми, че прекалено много бели мъже на сцената не изглеждало добре“. И аз – шок!
    Мина почти месец, стана голям скандал, макар и потулен. Моята пиарка, която е доста ненормална, ме пита как се чувствам и аз й казвам, че съм много обиден, защото дори не съм бял американец – аз съм първо българин, второ – евреин, трето – политически затворник и четвърто – имигрант, да ме третират по този начин – това е обърнат расизъм.“

    http://glasove.com/categories/intervyuta/news/dimityr-marinov-politkorektnostta-i-dzhendyrkulutarata-unishtozhavat-kinoto?fbclid=IwAR1nnSVLkEoGGNj_0l2DdQHIk0QpQhE0ObFwMLHB5EEJ5uwOU4AeK6hYL8o

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *