Home » Авторски страници, българи зад граница

Концертът на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в Лондон

2018.06.10 3 коментара

Снимка: Атанас Атанасов

Концертът на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в култовата The O2 Arena в Лондон, която е с капацитет 20 хиляди зрители, се напълни снощи с наши сънародници. Празни места е имало само по горните редове. Билетите са били на стойност от 20 до 80 паунда.

Събитието се проведе под надслов “Системата ги убива” и приходите от него ще бъдат дарени в подкрепа на деца с увреждания. Всеки посетител получи като подарък албума „Песни за българи“. 

В концерта участваха и „Златните момичета“ от националния ансамбъл по художествена гимнастика, танцьори от ансамбъл „Филип Кутев“, балет „Магаданс“, Криско, братята Хасан и Ибрахим Игнатови.

Част от атмоферата снощи в The O2 Arena може да се усети чрез видеото по-долу, записано и споделено от Иво Стоилов, който е пътувал от Нюрнберг, Германия, до Лондон специално за концерта.

“Златните момичета” – видео на Илияна Раева

Концертът бе гледан на живо чрез видеа, споделяни във Фейсбук, и от хиляди българи в различни страни – Великобритания, Германия, Италия, Испания, Гърция и други страни в Европа и по света.

Ако се съди по коментарите в социалната мрежа, бил е гледан дори в Гватемала.

3 коментара »

 • Mariana said:

  Благодаря. Видеата са вградени в публикацията.

 • Mariana said:

  Коментар в социалната мрежа Фейсбук – https://www.facebook.com/STTrifonov/posts/1821079924866853

  “Аз се казвам Мирослав Милков, сценарист съм в “Шоуто на Слави” от 11 години. Имам позиция, която искам да споделя. И понеже желая тя да достигне до повече хора, помолих Слави да я споделя с вас чрез неговата фейсбук страница. Той се съгласи. Позицията ми е следната:

  “Преди 11 дни майки на деца с увреждания издигнаха палатков лагер пред Парламента, защото години наред „системата ги убива“. Справедливото искане на майките е нов хуманен закон за децата и лицата с увреждания в България. Вече 11-ти ден тези майки са пред Парламента (има палаткови лагери и в Добрич, Варна, Бургас). Пред служебния вход на Парламента. И до днес при тях бяха отишли четирима депутати. Четирима, бе! Четирима!
  Да сме изненадани? Едва ли – знаем си колко струват народните ни представители. Всъщност, к‘ви народни представители? Това словосъчетание трябва да бъде извадено от употреба, поне в тоя Парламент.
  В събота вечер едни българи пък направиха един концерт пред хиляди други българи. И концертът не беше в България, беше в Лондон, Великобритания – в града, от който трите национални телевизии предаваха с часове кралската сватба на Хари и Мегън. Тогава имаше и специални пратеници – например Петя Дикова от bTV. В специалното студио на Нова телевизия пък Гала беше с шапка с мрежичка, типична за английския двор. Та, този концерт, който се проведе в Лондон в събота не беше отразен от българските медии. Телевизии, сайтове, вестници – пълно мълчание. За сметка на това разбрахме, че “Мамалев заедно с оригиналната ламбада весели фестивала на цацата в Кранево”. Явно за медиите ни не е новина, че извън пределите на България, на едно място са се събрали хиляди българи. В най-престижната европейска зала.
  А, да, не го отразяват, щото т’ва е чалга концерт на един гологлав шоумен. Да, чалга концерт, на който хиляди българи пяха „Боят настана“, „Назад, назад, моме Калино“, „Йовано, Йованке“, „Къде си вярна, ти, любов народна“, “Моя страна, моя България”…
  Може би този концерт щеше да бъде отразен, ако в него не участваха Фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ и Златните момичета на българската художествена гимнастика, а участваше кравата Пенка.
  Всъщност за друго иде реч – всяка една уважаваща се медия трябваше да информира своите зрители и читатели поради една простичка причина – този концерт се казваше „Системата ги убива“ и беше в подкрепа на родителите на деца с увреждания. Цялата печалба от този концерт ще бъде дарена на организацията на тези родители. Медиите ни обаче мълчат за това.
  Преди 5 дни в своята фейсбук страница Слави показа историята на една достойна майка и нейния борбен син, историята на Павлина и Иван. Тази твърде показателна история за „системата, която убива“ беше споделена от хиляди и е видяна от половин милион българи във фейсбук. Обществото осъзнава, че каузата на майките не е само тяхна кауза, а е кауза, която касае всички ни. Тоталният разпад, вследствие на системата, касае всички ни. Явно медиите не го разбират или пък го разбират и мълчат по други причини.
  Когато беше обявено, че печалбата от концерта в The O2 Arena ще бъде дарена за каузата на майките, пак имаше мълчание. Тогава един журналист – Иван Бакалов, написа следното във фейсбук: „Това прилича на тотална информационна завеса. Не съобщават нищо положително за Слави Трифонов, защото му оказват политическа подкрепа. Тоест – медиите са придатък на политическите партии, които виждат заплаха в Слави Трифонов. (…) Имаме си цензурирани медии пропагандатори, като по времето на комунизма.“
  Аз не искам да вярвам в това, но ако е така – то медиите, за разлика от майките, системата не ги убива, а вече ги е убила.”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.