Home » Авторски страници

Лупикрация или déjà vu

2018.06.11 Няма коментари

За една нова политическа коалиция

Илюстрация: Lecturesbureau.gr

От съчетанието на свръхлиберализъм и беззаконие, неизменна проява на демокрацията у нас стана агресията и нейната политическа изява – ламтенето за власт. Особено ярко изразено от белите яки (white-collar crimes) – политиците и хората на кръговете около тях.

Настъпи ликокрация – власт на вълците (гръцки, lykos – вълк, kratos – власт), ликантропично общество, където правата на човека-вълк са по-защитени от правата на човека-човек. Тук, по името на главния герой на репортажа – Лупи, тази „вълча власт“ ще сe нарича „лупикрация“.

Вълците имат много строга йерархия на евроатлантически ценности – всички се подчиняват на Алфа вълците. В йерархията има и Бета вълци, които се грижат за близките на Алфите. Накрая са Омега вълците, които са избрали Алфите и след това стават жертва на йерархията.

Йерархията на политическата глутница е модела, по който е изградена демокрацията в България – 1944-2018 г.

На 9 юни 2018 г. в София, по инициатива на един стар политически вълк, закърмен с червеното мляко, беше основано политическото обединение “Заедно”, което обеща да бъде алтернатива за България. Вижте политическите лупинги на Лупи: заместник-председател на БСП, председател на Гражданско обединение за република, съпредседател на Демократична алтернатива за република, председател на Българска социалдемокрация „Евролевица“, два пъти кандидат за президент. Освен това, кандидат-затворник за провала на фирми и футболен отбор, които е ръководил.

Накратко, тази лупикрация вече сме я виждали – deja-vu, Lupi. Преведено на български: парен вълча каша духа.

И още, апатията и наивността на Омега хората е другата страна на лупикрацията.

 

Д-р Георги Чалдъков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.