Home » Авторски страници

Трагедията в Кемерово. Протест в памет на жертвите на Пушкинския площад

2018.03.27 Няма коментари
Spread the love

“Сега главното събитие в Русия е митингът на роднините на загиналите в Кемерово. Той продължава вече повече от 4 часа. Нито един федерален канал не го предава, даже не го споменава. Това е всичко, което е нужно да знаете от официалните средства за масова информация в Русия.” – това гласи коментар със снимка от събитието, пуснат от Александър Миров в социалната мрежа Фейсбук по-рано днес.

Източник: Александр Миров, Фейсбук

Митигът е в памет на загиналите на 25 март в търговския център в руския град Кемерово най-малко 64 души, повечето от които са деца. Ранените са повече от 90. Жители на града, които не могат да се свържат със своите близки, обявиха, че са съставили списък с 85 души в неизвестност, като повечето от тях, около 70%, са деца, съобщи “Интерфакс”.

Още един коментар от Мрежата:

“В Русия загинаха 50 деца. Изгоряха живи. Задушиха се. По това време нито един федерален канал не прекъсни програмата си, не започна да излъчва на живо от Кемерово. На първи канал, както беше посочено в програмата, вървеше филмът “Животът на Пи”. На Русия-1, добре нахранената шунда Шахназаров хвърляше плюнки при Соловиев срещу западните педераси, които мразят Рус. По НТВ – бандитския сериал “Петрович”. Съдейки по всичко, за такива хора, заради които всъщност изгоряха днес децата. На никой от телевизионните ебалници дори не му хрумна да прекрои програмата. Вече няма никакви новини. Няма телевизия. Има само добре охранени, тъпи мазни лайнояди, които си купуват с вашите пари апартаменти на 57-ма улица в Ню Йорк и кой знае защо са сигурни, че в тези апартаменти ще живеят и децата им.”

Денонощна опашка пред пункт за даряване на кръв за пострадалите от пожара

Никой не е отворил или разбил вратите на два киносалона в мола в Кемерово, които са били заключени по време на пожара, въпреки обажданията на хората вътре и техните жалби и молби за помощ…

Мъжът, записан във видеото по-долу, Игор Востриков, е загубил в пожара три деца – на 2, на 5 и на 7 годинки, съпругата си и сестра си. По време на пожара, той не е бил в града. Хората се задушавали в двата киносалона, но са останали заключени, не са могли да излязат и да се спасят. Те са се обаждали на близките си накрая, за да се простят с тях… Според  този човек от Кемерово, жертвите на пожара всъщност са много повече от официално обявените.

—————————————————————————

Митингът в памет на загиналите в Кемерово продължи и в късните часове местно време днес, хората продължиха да стоят на площада в студа, въпреки че вече бе тъмно и късно, и да скандират: “Ние искаме истината” и “Няма да забравим, няма да простим”. Протестът на Пушкинския площад в града се предаваше на живо в социалната мрежа от МБХ медиа. Хората, излезли на площада, не вярваха, че официалните средства за масова информация ще им кажат истината. Нито, че на управляващите им пука за тях. 

Момент от прякото предаване на протеста в социалната мрежа

Още един коментар от социалната мрежа, под линка с прякото предаване на протеста:

“Вратите ги затвориха, за да не ограбят хората ювелирните и други магазини…”

“Дверы закрыли для того, чтобы народ не ограбил ювелирные и другие магазины. Всех плевать на детей и остальных. Главное спасать золото и шмотки! Уроды! Жаль! Соболезнование от всего сердца!”

Снимка: Скрийншот от видео на МБХ медиа

Списък с имената на известните жертви, за част от загиналите – и с техните снимки, е публикуван в сайта Рravmir.ru.

Видеозапис от протеста на Пушкинския площад в Кемерово.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.