2024-03-29

1 thought on “Благодарим ти, Пеевски, че ни събра

  1. Радвам се, че прочетох. Мога да кажа само следното. Вие твърдите, че с демократични средства ще прекъснете връзката между власт и криминален свят. Звучи страхотно. Доколкото разбирам от статията протестна мрежа ще продължи да дестабилизира системата чрез пресдсрочни избори, от ставки и дела срещу ключови фигури докато не се появи най сетне бялата врана, или българския политик от нов тип. Този мечтан от всички ни месия, който ще бъде слуга на хората а не на корпорациите или както е в България на криминалните обединения. Имам два въпроса към протестна мрежа:
    1. Имате ли някакви данни, че съществуването на такъв политик изобщо е възможно при системата на западната демокрация?
    2. Блокирането на системата или както вие го определяте разклащането на лодката изхвърля зад борда на политическия живот някои политици – съгласен съм, но и вие трябва да се съгласите, че това разклащане на лодката блокира работата на маса институции и по този начин изхвърля зад борда и много най обикновенни хора. И не зад борда на политическия живот а зад борда на реалния живот. На практика за да избегнете идеята за революция, която аз бих сравнил с атомна бомба, вие я заменяте с идеята от ставки и избори до край приличаща ми на атомен реактор. Въпросът ми е: сигурни ли сте, че този реактор няма да излезе от контрол и всичко не свърши накрая с една най обикновенна революция?
    Разберете ме правилно. И аз съм за разделянето на властите и за кардинална промяна в България. Просто си мисля, че вашия процес е процес на олевяване на масите за което вие може би не си давате сметка още. Вие от протестна мрежа в политическия спектър заемате огромното празно място на ляво от социалистите. На практика одесняването на официалните социалистически партии остави тази огромна празнина която вие или други рано или късно ще запълнят. Знам, че думата комунист ви дразни. Но то е също част от ПРа на последните тридесет години. Наречете се както искате или може би по добре никак не се наричайте и си останете протестна мрежа. За мен обаче, българин на 47 години, живял през комунизма, социализма, преходния период след социализма и в момента живеещ в краха на капитализма, вие сте надеждата. Радвам се че прочетох за вас. Разклащайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *