Home » Избрано

$32 милиона дарения в един ден за Чикагският симфоничен оркестър

2014.06.13 Няма коментари
Spread the love

Две големи американски фондации показаха безрезервната си подкрепа към проектите на Чикагския симфоничен оркестър и неговия музикален директор Рикардо Мути, съобщи БНР.

Zell Family Foundation дари 17 милиона долара специално за подсигуряване на диригентската позиция. Хелън и Сам Зел от години спонсорират работата на състава.

За мен е чест тази демонстрация на голяма привързаност към оркестъра чрез този щедър дар, сподели Маестро Мути.

Малко по-късно от борда на директорите съобщиха, че е получено още едно дарение от 15 милиона долара – Negaunee Foundation подкрепя по този начин младежките и образователните проекти на оркестъра на Чикаго. В прессъобщението е обявено: Дарението е в подкрепа на дългогодишната цел на маестро Рикардо Мути да споделя класическата музика с повече хора, особено с онези, които нямат достъп до нея.

Имайки съкровище като този оркестър, ние имаме и отговорността да правим изкуството му по-достъпно за колкото се може повече хора. Това дарение ще даде шанс талантите на Чикагския симфоничен оркестър да се споделят не само в града, но и по света, казва по този повод Рикардо Мути.

Прочетете интервюто на руския редактор на Еврочикаго със знаменития диригент ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.