2022-10-04

1 thought on “Еволюцията и кривосъдниците

 1. Интересно и аз минах по един подобен път :).
  Като млад човек,току що завършил училище и жаден за реализация отивам да си търся работа.Един ми казва – нямаш стаж,друг ми казва – нямаш опит,трети ми казва – нямам време да подготвям нови кадри търся хора,които веднага да започнат работа и тн.
  Както повечето млади хора и аз стоях без работа в невидение какво да направя за да се реализирам някак.Бях стигнал до там,че въпроса беше да се работи нещо и да има доходи.
  В отчаянието си седнах на една пейка в парка и явно съм имал интересно изражение понеже до мен се приближи една възрастна жена и ме попита:
  – Момче кои задник те нареди така,какво направиха с теб лайната снесени от комунистите?
  Стоях и гледах стъписан жената и се чудех на тази възраст какъв език има.Жената все едно се оказа оракул и прочете мислите ми и отговори:
  – Знам какво си мислиш за мен,но докато не започнеш да гледаш хората в България като сбирщина от задници никога няма да започнеш работа.Ако ме послушаш ще доживееш и ти да се видиш с побелели коси.
  След като каза това,както дойде така и си замина.
  От тогава всички „задници“ натъпкани по административни служби ги тикам със сопата (образно казано)за да мога да оцелявам.
  След почти 6г. срещнах отново тази жена и благодарих за съвета,които ми даде.Тя ме позна и ме попита дали съм женен.Отговорих и,че все още не съм,но като дойде момента ще се обърна към нея за съвет :).
  И тук последва един отговор,които за съжаление отново се оказа верен.
  Тя ми каза:
  – Момче,бъркаш в сандъка на живота и каквото хванеш това е.Или ще си оближеш пръстите от сладък мед или отровна змия ще те ухапе :).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *