Home » Авторски страници, политика

Русия, Крим и България

2014.03.23 Един коментар
Spread the love

1901986_553284501454160_345374531_n

Датата на този основен руски вестник – “Правда” със статията на техния наблюдател е от тази година – 2014-та (21-24 март), а не от 1944 г., както би се сторила на мнозина. Давам откъс от статията:

“Красавицата Одеса все по-явно демонстрира готовността си да поеме по пътя на Крим. Анализатори смятат, че към одесци може да се присъединят приднестровците. Тогава кримският път ще се окаже пряк път към Балканите.

В България идеята за влизане в СССР се е обсъждала още през 60-те години на миналия век. При сегашното икономическо състояние на страната руският фактор може да се окаже спасителен вариант за България. И съдбата на Крим ярко потвърждава това.

Референдумът в Крим несъмнено ще предизвика изблик на проруски настроения и в Сърбия. Там са много силни всеславянските обединителни тенденции при доминираща роля на Русия.”

Това е пасажът, който включва и нас. Миналата година по повод протестите през февруари срещу Борисов и през юни срещу назначението на Пеевски за шеф на ДАНС от Орешарски пък беше написано, че “започва втората българска революция, която наподобява психическа атака”.

В момента партията на Зюганов е втората по големина в руската Дума и е в един коловоз с Путин, а информационният поток за нашата страна в руските медии е нараснал значително.

.

Григор Лилов

One Comment »

  • Lubo said:

    Вчера един колега руснак ме пита: вярно ли е това, което говорят в Русия за България? Аз искрено му отговорих, че не е вярно. Руснаците винаги са влагали някакъв пресилен смисъл на българската дружелюбност към руснаците. По това те могат да се сравняват единствено с турците. Срдният руснак, както и средният турчин, имат тенденцията да идеализират България, разглеждайки я едва ли не като своя бивша колония. Това е психологията на руската политика към България.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.