Home » Избрано, политика

Венеция ще се отделя от Италия!

2014.03.23 Няма коментари
Spread the love

В силно развития северноиталиански регион Венето от 16 до 21  се състоя референдум за отделяне и излизане от Италия.

Герб на Венето

Герб на Венето

Венето е регион, в който влизат 7 провинции, в това число Венеция, Верона и Падуа. Всеки жител на Венето получи на домашния си адрес индивидуален код, чрез който можеше да се регистрира за участие в референдума. Гласуването бе в избирателни секции, по телефона или в интернет.

От участвалите в референдума за независимостта на северния италиански регион Венето 2 360 235 избиратели (73.2% от електората) създаването на независима Република Венето са подкрепили 89%. Това стана ясно след пълната обработка на резултатите от гласуването.

Така стана ясно, че мнозинството жители на италианския регион Венето, главен град, на който е Венеция, подкрепят излизането му от състава на Италия, съобщава в. “Либеро Куотидиано”. Те отговориха положително на главния въпрос: “Искате ли Венето да стане независима и суверенна федеративна република?”

“Това е началото на венецианската пролет” – обяви веднага след като станаха известни резултатите Джанлука Бузато – лидерът на движението за отделяне от Италия. “Самоопределението на населението на Венето е цивилизована борба” – каза Бузато.

Инициаторите на електронното гласуване обявиха началото на процедура за отделяне от Италия. Освен това подготвя се проект за провеждане на референдум на официално равнище. Причина за организирането на отделянето на Венето от Италия е тежкото данъчно бреме за спонсориране на бедната южна част на Италия. След отделянето населението на региона се надява значително да намали данъците, които плаща на централната власт в Рим – от €77 млрд. на година на около €55 млрд. /БЛИЦ/

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.