Home » Авторски страници, политика

Пеевски, Орешарски, Станишев, Местан са само сламени човечета

2013.06.15 Няма коментари
Spread the love

Дали заявената готовност на Деян Пеевски да се оттегли от поста председател на ДАНС, ако парламентът гласува това, ще реши проблема със задкулисието на олигархията?

Коментари в социалната мрежа 

.

Знакът на протестите, който се разпространява в социалната мрежа.

Знакът на протестите, който се разпространява в социалната мрежа.

Георги Чобанов:

Да си спомним за задкулисието и дългите му ръце, за него загатна и президентът, за него по-долу пише и Милен Радев.

Пеевски, Орешарски, Станишев, Местан са само сламени човечета… инсталирани във властта не през изборите, а през тъмните сили на задкулисието… Срещу тях трябва да се протестира и срещу фасадата, наречена парламент, правителство, прокуратура и т.н.

…Орешарски отговорно обяви, че срещу лицето Пеевски няма открити разработки в ДАНС. Помните ли? Премиерът излъга грозно. Трябва ли един лъжец и кукла на конци да е начело на държавното управление? Трябва ли да благодарим на доблестния Пеевски, че се оттегля? И на Цацаров, че се е скрил в миша дупка? Кога ще се извадят разработките, г-н Цацаров?

.

Milen Radev:

Чета, че Ангел Грънчаров (и не е единственият заслепен от ненавист) продължава да сипе огън и жупел по ГЕРБ и да призовава публиката да не си рискувала здравето и живота за да демонстрира “за техен хатър”…. ?!?
Уникално безхаберие според мен.

За съжаление точно на такива инстинкти, на неспособността да се абстрахираш от гнева и обидата на миналото, да се обединиш за да отстраниш, докато е още време, надвисналата вече смъртна опасност над родината ти, на такива инстинкти и мисловни отклонения разчита бандата на комунисто-мафиотската клика днес.

Техният единствен печеливш ход сега е да репресират знакови лица на предишното управление – и ще го направят, и ще бъдат триумфално (и злорадо) привествани от Ангел Грънчаров и други…

Някой да си спомня времето след 9-ти септември и взаимните ненависти, топения и злорадстване между противниците на комунистите? И общата трагична съдба на всички на края?

.

Асен Генов:

Ще се опитам да обясня моята скромна позиция: Пеевски е функция. Той не е важен. Той е част от схемата. Част от системата. Всеки може да е бушон. Той е по-влиятелен и заможен бушон. Протестът трябва да има елементарно и ясно послание и то е да се оттегли една неприемлива кандидатура на криминално-олигархичния модел на управление в България. Затова опростяваме посланието: Пеевски вън от ДАНС. Така ще пропукаме сценария на олигархията да завземе почти цялата власт в държавата, през финансите й, медиите и репресивните органи в България. Припомнете си, че на ДАНС, където вече е и ГДБОП, са дадени почти полицейски функции — арести, разследвания и пр. Затова, властта се концентрира опасно в ръцете на една не съвсем ясна и дефинируема група, но това не трябва да бъде допускано.

Отчитаме риска, че може да направим услуга на ГЕРБ, но знаем и помним, че Пеевски и Борисов бяха първи приятели. Знаем медиите на Кръстева и Пеевски как се обръщаха към Борисов преди 2009 г., как за една нощ, след изборите, той стана любимецът Бойко… Знаем как Бареков “обърна палачинката”…

Знаем и за парите на държавата, които Борисов имаше почти 4 години да извади от Корпоративна банка, но не го направи.

Знаем и, че две крила в БСП се борят за надмощие, а кръгът около Първанов има интерес да клати Станишев. Знаем, че провалът на Пеевски е удобен коз за Гоце срещу Серго…

Знаем, че е възможно дори да се стигне до договорки между БСП и ГЕРБ, само и само да останат във властта…

Разбираме, че Пеевски ни будалка и бави топката, за да може да направи (вероятно) 1-2 показни акции, за да ни запуши устите с някои показни арести тези дни, с което да обезсмисли евентуалното прегласуване в НС…

Знаем всичко и ТОЧНО затова излизаме и днес, и утре, и в понеделник, за да кажем ясно, че не искаме Пеевски в ДАНС.

После ще се борим с другите collateral damages… 🙂 #ДАНСwithme 2: довечера, в 18:30! Който е съгласен с мен, да дойде да се видим и да си поговорим за футбол и политика! 🙂 И, моля ви, не допускайте провокации и лумпенизация на протеста!.. Това е…

.

Петко Симеонов:

Пеевски казва, че в интерес на гражданите (разбирай – протестите!) бил “готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми”. Да пропуснем некоректния израз. От него излиза, че той сега е “готов” да приеме Решение на НС. Сиреч от негова “готовност” зависи приемането или не на такова решение… Да запомним това! Но той не се отказва от поста, не депозира оставка (отказ от службата) в НС. Той чака какво ще решат Станишев и Местан, а сетне ще изрече Орешарски и послушниците в НС ще гласуват.

Да им помогнем, дами и господа!
До довечера в 18 и 30 ч.

.

—————————————————————————————

Видеоклип, съдържащ кадри с вчерашните протести в София. Той е направен от Асен Генов за Мediapool и е качен в You Tube.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.