2024-04-20

1 thought on “Пеевски: Готов съм да приема решение за отмяна на избирането ми

  1. Внимание!
    Още една възможна версия
    за светкавичния избор на Д. Пеевски.
    „Моля Ви прочетете писмото внимателно! Голяма част от фактите са от немското списание „Der Spiegel“.
    Защо беше това с Делян Пеевски?
    Тази седмица в европейският парламент, съвет и комисия се обсъжда така наречената Европейска наредба за разследване. Какво означава това?
    Съдия или прокурор от всяка страна на европейският съюз може да издаде заповед за арест и да определи мярка за задържане на всяко лице независимо в коя страна на ЕС то се намира или чий гражданин е той. Тази нова правова линия се основава на принципа на взаимната акцептация на институциите. Това означава, че ако един съдия или прокурор, например от Германия, издаде заповед за задържането на някого в България, това автоматично би трябвало да се изпълни от съответните служби без да е необходима преценката на български съдия. Ауууу.
    А кой са тези служби? Това, разбира се, е ГДБОП. Нали се сещате, че немският прокурор едва ли ще се заинтересува за откраднатата кокошка от комшията на баба Пенка в Пещера например.
    Едва ли има и начин да разбере за това.Това обаче, което със сигурност може да разбере, е за трансгранични престъпления на най – често добре организирани банди и олигарси. В този случай той се свързва не с полицията, а с борбата с организираната престъпност – ГДБОП. Логично!
    Съвсем “ случайно“ току – що тази ГДБОП мина към ДАНС, на която също така съвсем случайно за шеф беше предложен Делян Пеевски.
    Това означава следното. Ако немският прокурор реши да хване някого, не е необходимо да контактува с българският си колега или съдия, а просто да набере телефона на някого. На кого? Правилно! Телефонът е на шефа на ДАНС – Пеевски. Сега обяснявате ли си защо не можеше да е някой, на когото му „бъркаме през ръкавите„ както се изразиха в едно предаване. На този пост може да е само и единствено един от най – нашите. Никой друг. Затова беше всичко много бързо и грубо решено. Вече не е важно да се контролират български съдии или прокурори.Те губят значението си. По този начин се заобикаля цялата българска правосъдна система. Единственото, което остава, е физическото задържане от нашите власти.
    Сега може би ще кажете „ След като е задължителна съдебната или прокурорска заповед на немския колега, какво значение има кой е шеф? Изпълнявай и толкова!“
    Не съвсем. По информация на немското списание „Der Spiegel“ след като България и някой други страни преди три години възприемат принципно това решение, се стига до едно доста жилаво боричкане на мнения и се стига до лекото „ омекотяване “ на решението. „ Ние успяхме да въведем принципа на пропорционалност “ казва член на вътрешната комисия на европейският парламент. „ И постигнахме това, че действията (задържане) могат да бъдат отхвърлени ако се прецени, че не отговарят на националното право“ допълва още той.
    Кой ще е този, който ( първоначално) определя дали едно задържане отговаря на националното право? Разбира се, Пеевски. „Защо не? Та той е юрист! При това е шеф и на ДАНС! Той знае много добре! Ако той не знае, тогава правният отдел на ДАНС, ( на когото шеф пак е Пеевски, разбира се) “.
    Пак „съвсем случайно“ беше прието новият шеф на ДАНС да е задължително юрист. Интересен факт?
    Още по – интересно е, когато дойде моментът, в който една европейска заповед за задържане на чуждестранен съдия или прокурор не се изпълни „ поради несъвместимост на нашето законодателство“ с немското например. Кой е виновен?
    Президентът казва „Аз не назначавам шефа на ДАНС. Това е решение на Народното Събрание“ – пак „случайно“ наскоро прието решение. Чудесно извинение, защото това е колективна отговорност. Случайност? Наивност? Нищо подобно. Президентът участва също в играта и нека не се извинява с „ наивност“ и „доверие“. Всичко е много добре премислено и нека не си играем на деца.
    Политическа отговорност също не се носи, защото МВР остава също на „сухо“. Затова може би никой не се съпротивляваше истински на преместването на ГДБОП в ДАНС.
    Всъщност задавате ли си въпроса какво общо имаше ГДБОП с подслушването? Кое наложи преместването му? Според мен просто се използва суматохата.
    С две думи. За да се арестува някого от организираната престъпност и олигархия трябва нашата прокуратура и съд да го свърши. Както знаем, това не се случва вече 23 години. Невъзможно! Европа си измисля чудесен начин да заобиколи това с новата наредба за разследване. Затова обаче ние, както винаги, си измисляме начин и той е да го наречем „Делян Пеевски“ – първото и единствено звено между нашите служби и правораздавателната система на ЕС. Намерихме му цаката и този път. Смятам, че това е игра на всички. Президентът остава чист. Правителството, в лицето на МВР, също. А решението на парламента е колективно. Виновни пак няма. Олигархията е защитена. Всички остават „чисти“.
    Тази европейска наредба се очаква да влезе още тази година в сила. Затова се бързаше толкова и никой не си обяснява този уж самоубийствен ход. Нищо самоубийствено няма. Напротив. От гледна точка на престъпната олигархия е чисто спасение. Всичко е дълбоко премислено.
    Ако някой си задава въпроса „ Къде е заровено кучето?“, то то е тук. Но не заровеното куче
    трябва да се скрие. Този номер го знаят и те. Понякога това куче се заравя, за да се намери и да прикрие смърдящия труп отдолу. Кой ще рови по–надолу след като кучето е открито?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *