Home » Избрано

Още един българин се самозапали

2013.02.26 Няма коментари
Spread the love

53-годишен мъж се самозапали днес в сградата на Община Раднево, област Стара Загора, предаде БГНЕС. Секунди преди да посегне на живота си мъжът е казал на кмета, че „е отчаян от живота и от социалното си положение”, уточнява кореспондентът на БГНЕС. Портиерката в общината е тръгнала да го разубеждава, но 53-годишният мъж е изпълнил заканата и се самозапалил. Жената е в шок от случилото се и е прибрана в полицията за показания.

Пострадалият в момента се намира в Клиниката за изгаряния в Пловдив. Той е със 71% изгаряния. Кървавият инцидент стана малко след 16.00 ч.

Само за един месец това е третият случай на самозапалил се от отчаяние.

Първият е варненецът Пламен Горанов, който се самозапали пред община Варна. Горанов е отишъл до кметството във Варна с две туби бензин и един ултиматум: „Оставка на Кирил Йорданов и всички съветници до 5 часа на 20 февруари”. Пламен Горанов изля пет литра бензин върху себе си и се запали като факла пред кметството. Той е все още медикаментозна кома в болницата във Варна и тече кампания за кръводаряване за него.

Вторият случай е от 18 февруари. Тогава друг отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново на бул. „България”. Той се заля с бензин на пешеходна пътека и се подпали със запалка. Въпреки опитите на случайно минаващ възрастен мъж да го спаси, отчаяният човек по-късно почина. Самозапалилият се обяснил на спасителя си, че го е направил, защото е отчаян от живота.

 

Източник:  Dariknews.bg

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.