2024-03-19

187 thoughts on “Очерк на един „англичанин“ за България: “Няма по-прост народ…”

  1. Абсолютно прав е човека – НЯМА ПО-ПРОСТ ОТ НАШИЯТ НАРОД (СБИРЩИНАТА)!!!
    Прости сме си по-рождение и по-манталитет – най-тъжното е, че вече и другите народи виждат колко измислени сме и че за нищо не ставаме – и няма и да станем някога!!! Абсолютни боклуци – не се притеснявайте – включвам и себе си тука – поне съм честен със себе си – не като някой измисляци, дето ще си кажат … да бе да – аз съм най-големия – по размер на тъпотия със сигурност!

  2. До (дядо) Ivan:
    Ватенко, не броиш мюсюлманите в БГ нали? Демек закон за НАШИ хора искаш, нали добре разбирам? Ама като ти продадат кошница продукти в супера, зимаш и на искаш да знаеш повече, нали не бъркам.
    Естествено е вярно гореописаното, но никъде не предполага разделение на верска основа.
    Също както и писанито на Чергар, конкретно се спира на въпроса за „равен достъп“.
    Но опорноточковците като тебе, само славяноплява имат в главата, и ръсят етноомраза де що могат, и размахват сърпове и чукове да плашат гаргите.

  3. ВСИЧКО ГОРЕНАПИСАНО Е ВЯРНО,НО КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА ОТКРОВЕНИЕ ,АДАШ?НА 6 000 0000 БГ. ХРИСТИЯНСКИ ДЕЦА,ЖЕНИ И МЪЖЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ИМ ВКАРАШ СМЕЛОСТ В СЪРЦАТА ,ЗА ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ ГОСПОДСТВОТО ВЪРХУ ТЕРИТОРИЯТА СИ И СЪОТВЕТНО ВЪРХУ ПОДЗЕМНИТЕ,НАЗЕМНИТЕ,ВОДНИТЕ И ВЪЗДУШНИТЕ БОГАТСТВА И ДА СИ ГИ УПРАВЛЯВАТ ТЕ,ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ ДЪРЖАВНИТЕ УПРАВЛЕНСКИ ЦИВИЛНИ,ВОЕННИ И ПОЛИЦЕЙСКИ ПОСТОВЕ И СЛУЖБИ И БАНКИТЕ И ДА ПРАТЯТ КОМУНИСТИТЕ НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА.И СЛЕД ВРЕМЕ НИКАКЪВ СПОМЕН ДА НЯМА ОТ ТЯХ.ДА СИ ГЛАСУВАТ 8000ЛВ.ЗАПЛАТИ И 3000ЛВ. ПЕНСИЙ!!!ДА СИ ГЛАСУВАТ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКАТА ХРИСТИЯНСКА ПРАВОСЛАВНА ИДЕНТИЧНОСТ .НАПРИМЕР:КОЙТО УБИЕ ПРАВОСЛАВНИ ДЕТЕ,ЖЕНА ИЛИ МЪЖ ДА БЪДЕ УБИВАНО ЦЯЛОТО МУ СЕМЕИСТВО !!!И ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪДИЙ И ПРОКУРОРИ ДА БЪДАТ ПОДМЕНЕНИ С ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНСКИ!!!И С ЧЕТКИ ,БОИ И ПЛАКАТИ ЦАРСТВО НЕ СЕ ПРЕВЗЕМА!

  4. Явно и през 2017 г. има читатели, които още не са разбрали, че този текст е написан от българин и че това е талантлива пародия, като всички пародии, написани от Чергар Странник в неговия сайт Невероятно.инфо, откъдето бе препубликуван и тук, и където изрично пише, че всички текстове са художествена измислица. Хайде стига вече, мислете повече, преди да пишете такива неадекватни коментари..

  5. Нека да почива в мир и спокойствие твоята мултикултурна и неолиберална душа, надявам се че няма да тровиш с подомни неолиберални доктрини душите на додронамерените и съвестни покойници при когото си се преселил. Нека всемощиат Бог зорко бди над твоята неспокойна душа!

  6. Снощи, пишейки последната си публикация почина Чергар Чергаров. Ето предсмъртното му писмо:

    Предсмъртно

    Здравейте!
    Аз съм истинският Чергар – такъв, какъвто е. Страдам от раздвоение на личността. Когато пиша публикации в Бъзикилийкс съм Чергарят какъвто трябва да бъде – да е интересен, да се хареса, да заинтригува, да Ви увлече. Абе, ловец на души. Като такъв имам таен план – осъществявам „Проектът“. Като 25-и кадър в публикациите ми прибягват кръв, насилие, революции, разруха по пътя към Анархията. Всичко останало е баластра. Пълнеж. Спирам до тук.

    А кой съм аз, истинският Чергар, пишейки не публикация, а този киментар?
    Аз съм анархист по душа. Ние, анархистите вярваме в едно светло, самоуправляващо се общество, стъпило на доброволните институции. Държавата е нежелана, ненужна и вредна, ние сме против всяка власт и против всяка йерархична организация на човешките отношения.
    Ние сме атеисти и отхвърляме всяка религия, залагаме на свободата, равенството и солидарността. Отричаме гласуването на избори, като форма на легитимиране на държавната власт. Смятаме капитализма за авторитарен, насилствен и експлоаторски и нашия бунт е срещу богатите. Всички капиталистически институции са наши врагове. Ние сме за равенство между мъжете и жените. За нас няма раси, граждани на дадена държава, а само хора, граждани на Планетата.
    Ето едно филмче, където кратко и много разбрано е показано какво е Анархия. Вижте го:
    http://vbox7.com/play:7fcf8e75

    Кои са нашите цели (източник http://sharkanan.blogspot.bg/search?updated-min=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2013-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=3 ):
    1) окончателно ликвидиране на политическата и административна власт и техните атрибути и институции, защото те представляват фактор на системно потискане на свободата на личността; отмяната на капиталистическите отношения като изискващи и генериращи потисничество посредством властнически апарат (държава);
    2) установяване на самоуправляващо се според принципите на пряката демокрация федералистично общество, чиято свобода е следствие от личната свобода на всеки индивид; с обществена собственост, свободата за стопанисване на която принадлежи на пряко ангажираните; с равен достъп до всички блага при липса на привилегии; солидарност и взаимопомощ вместо конкуренция; жива справедливост вместо формално законодателство.

    Нашият метод: революционен, пряко действие
    Анархоорганизацията не е самото анархообщество, а само инструмент за неговото изграждане, затова анархоорганицията притежава по-специфични принципи на функциониране, структура и задачи.
    Основни задачи на Организацията (по приоритет):
    0) анализ на местната и общата политическа, социална и икономическа обстановка;
    1) пропаганда на идеите на анархизма сред населението;
    2) идейно самообразование с цел по-добра пропаганда;
    3) разрастване на Организацията чрез привличане на дейни и надеждни хора;
    4) помощ при формиране на помощни структури.
    Пример за помощни структури:
    клуб за публични дебати, групи за борба за подобряване условията на труд и заплащане (и участие на работниците в управлението на предприятията), каси за взаимопомощ, трудово-потребителски кооперации, структури за набавяне на средства, самозащита и противодействие.
    Помощните структури в революционна обстановка дават начало на самоуправление по места и предприятия, разпределителна система чрез потребителски съвети, сили за самоотбрана и контрол на обществения ред.
    5) понеже събарянето на държавата и капитализма с последващо установяване на свободно общество е невъзможна “в отделно взета страна” (макар от отделна страна или регион този пробив ще започне), особено важни са контактите и координацията с анархически формации в чужбина, при това анархически на дело, не само на думи.

    Чергар какъвто трябва да бъде няма никога да ви каже направо тези неща, защото 98 процента от хората ще го отхвърлят директно и за това използва заобиколни пътища, за да ви доведе до анархизма. Аз обаче смятам, че лъжата и притворството са най-големия порок. Не мога да понасям повече. Затова карам направо. Всички рано или късно ще узреят за идеите на анархизма.

    Сбогом приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *