2024-04-19

1 thought on “Болезнената история на ДС трябва да е достъпна и за младите

  1. Държавна сигурност е имало и преди деветосептемврийския преврат от 1944 г.

    Държавна сигурност е имало и оттогава до началото на т.нар. „преход“.

    Държавна сигурност има и сега и не се знае докога ще съществува под едно или друго название или форма.

    Нещо повече:

    Държавна сигурност и днес, макар и неофициално, подмолно, незаконно, нелегитимно, но и необезпокоявано от „властите“, продължава да работи много по-ефикасно, отколкото по време на откритото си битие.

    Доказателство за това е последното място на България в Европа, приравняването й с най-изостаналите в социаликономическо положение африкански и азиатски територии.

    Докато по времето на социализЪма тази структура все пак е имала и някакви, макар и в немалка степен формални, но все пак задръжки, то днес тя е напълно освободена от всякакъв морал и отговорност.

    Оцелели са само най-ретроградните й елементи и служители, които и по-рано не са се спирали пред нищо, за да постигнат собствено благополучие за сметка на всички останали.

    Днес тия пиявици са видни политици, мастити бизнесмени (забогатели за една нощ), уважавани демократични партньори на подобни източни и западни себеподобни.

    Не бива обаче да забравяме, че мнозинството техни колеги се препитават вече две десетилетия като нощни пазачи, санитари в болнични заведения, общи работници (поради липса на друга квалификация).

    Първата група постоянно насъсква общественото мнение срещу тази на „неудачниците“, които по морални или други причини са останали извън стените на Сибарис*.

    Населението – също като по времето на Древен Рим – иска кръв и зрелища.

    Подхвърлят на разтерзанието на тълпата при (политическа и/или икономическа) нужда едно или друго име от втората категория – по силата на създадения под диктовката на тия от първата група Закон за достъп до досиетата на Държавна сигурност – за отклоняване вниманието на зяпльовците от насъщните проблеми на българското общество.

    Тълпата, както е известно, не се ръководи от разум, а от емоции – при това не възвишени, а низки, вулгарни, перверзни.

    Това „качество“ на охлоса умело се използува от кукловодите на кукловодите на нелегалната Държавна сигурност – непотичната соцноменклатура – която така твърдо се е бетонирала, че никакви усилия (доколкото въобще ги има) на Европа и или Чичо Сам не са в състояние да я помръднат.

    В заключение:

    Оставете приказките. Не позволявайте да ви водят за носа. Не сочете с пръст този и онзи, защото така писали вестниците или казали по телевизията.

    Има само един начин да ги различите:

    ПО ПЛОДОВЕТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ! (Матей 7:16)

    __________________________________
    *Сибарис – древногръцка колония в Южна Италия, известен с разюзданите нрави на жителите си, които не допускали други освен богати и перверзни да стават жители на техния град. Просъществувал около два века.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *