2024-04-23

4 thoughts on “Хр.Христова (НДСВ): Създадохме инфраструктурата за електронното гласуване още в периода 2001 – 2005 г.

  1. корекция на допуснати грешки!
    ………………………
    неможе – не може;
    изпръзнени – изпразнени;
    сабиле – са биле;
    поизпитаната – по изпитаната;
    ами и господа – дами и господа;

  2. НДСВ: ЗАРАЖДА СЕ АВТОРИТАРИЗЪМ!
    http://www.blitz.bg/news/article/84346
    *******************************
    Друго може и да не видяхме, но през тази една година управление видяхме грозен и груб лобизъм и лобистки скандали – ГМО, Закона за земеделските земи, Закона за нотариусите, Закона за държавната собственост, „грешките” в Държавен вестник и др. Всъщност управляващите изглежда не са дошли на власт, за да подобрят състоянието на държавата и положението на хората, а да оправят положението на своите нови приятелски кръгове, казаха още от НДСВ.В България се заражда авторитаризъм, смятат жълтите.
    ********************************
    Ей ти булка Спасов ден, че и на госпожата прозренията. КЪСНО е!Оруел -1984; и писаното в нея книжка ОКОНЧАТЕЛНО тържествува вече в пределите на РБългария като отношения в държавата.20 годинитака наречен преход, з-а никаква демокрация днес неможе да се говори.Това са думи изпръзнени от съдържание.Чист ОЛИГАРХИЗЪМ, слугинаж който го обслужва и всичко останало бедно водещо някакво съществуване.За никакво гражданско общество не може да става на дума, демократични институции и т.н. Това са смехории.И това се вижда с просто око дори е несериозно наeurochicago.com\ текат някакви обсъждания от форумци за някакъв си изборен кодекс.Чудя се тези хора на Луната ли живеят или на Земята та не виждат какво става в държавата? Г-жа Христова явно забравила как през 2001 година ТЯ,царя и юпитата дойдоха с лъжата на власт грабиха цели 4 години и от бедни като църковни мишки в края на мандата 2005 година всичките жълти начело с мадридският лъжец станаха милионери, мултимилионери и милиардери. Преди ГРАБЕЖА на яхтата в Монако бе организирана среща от мафиота СПАС РУСЕВ и ДОКТОРА къде сабиле уточнявани детайлите КОЙ какво ще заграби от баницата България.Сега какво правел ГЕРБ. Ми какво да прави.Сменя едни налапали се от преди с други, които също поизпитаната вече20 годинисхема трябва също и те да забогатеят.Това прави, а народа ще стане още по беден.То няма вече и накъде. Мизерията е пълна в държавата. От 1 октомври заработват 140 кухни за по една чорбица на бедстващите хорица.Честита демокрация другарки и другари,ами и господа.Нали затуй направихте преврата 89-та и искахте ЕЙ туй. Ето го: „Оруел -1984“ е факт!Това е положението.

  3. Образованието НДСВ е една паразитна в Р.България структура, чисто ООД, индивиди дошли на власт чрез измама, които заедно с Кобурга организирано ограбиха държавата периода 2001-2005 година. Не си заслужава АНАЛИЗА за тези крадци на прехода потенциални клиенти на Темида плачещи за Затвор,но в държавата няма КОЙ да я свърши тази работа.

  4. Блогът на ivoberov :: Не я съди, царю, пустата му България. Съжали я. . .

    / Никога не съм писал в първо лице. Смятам, че това е пошловато. Едно изключение, обаче бива…/

    Бяхме трима. Или четирима. По-скоро трима. Да, трима.
    И онези, които работеха във вестник „Демокрация”, разбира се.
    Журналисти, които говореха, че Симеон Сакскобургготски послъгва. А понякога направо си лъже. Даже почти винаги, а не понякога.
    Та ние четиримата, тоест тримата, говорехме и пишехме, че обещанията му са неизпълними.
    Че това за осемстотинте дни е пълна небивалица.
    Че това за смяната на политическата система е предизвикателство към конституцията.
    Че петте хиляди лева безлихвен заем за всички пред-пр-приемчиви българи са нещо като стъкълца за аборигени.
    Че поначало всички царски послания приличат на стъкълца за аборигени.
    Толкова евтини и първично-наивни щото.
    Че всъщност царят е полуобразован, учил-недоучил и несполучил бизнесмен.
    Не знам за другите двама журналисти, но мен ме замеряха от прозорците и балконите на квартала, където живея.
    Щото съм „оня дето говори против Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски”.
    Дори се бяха научили да произнасят без грешка чужбинското име.
    Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски.
    Любимият им цар, който ще ги спаси и ще ги оправи.
    А знаеха, че съм „оня дето говори против Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски, защото тогава работех в радиото. Така нареченото национално радио. То в ония времена стачкуваше, защото не харесваше новия си началник. Беше се осмелило да стачкува, защото беше надушило, че старата власт си отива и идва новата. И по един или друг начин подкрепяше възшествието Неговото Царско Величество Симеон Сакскобургготски.
    Впрочем тогава всички го подкрепяха.
    Вестник „24 часа” например помести на първата си страница огромно заглавие, с което осведомяваше съвкупния български народ, че Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски е уредил един-два милиарда долара за България чрез своите приятели – арабските шейхове. Един-два милиарда само като за начало. Като за начало само ги бил уредил.
    То и без това съвкупният български народ разправяше тогава по кръчми и мегдани, че Негово Царско Височество Симеон Сакскобургготски имал много силни връзки с разни шейхове и към България ще потекат хиляди тонове нефт и милиарди долари. Пък и английската кралица му била нещо рода. И тя щяла да се бръкне за милото ни отечество и за Негово Царско.
    Вестник „ Труд” пък написа, пак с огромно заглавие от първа страница, че още от есента Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски ще увеличи заплатите с 30 процента най-малко.
    Че защо да не ги увеличи след тия хиляди тонове нефт и тия милиарди долари, дето щели да дадат на България неговите арабски приятели, а и английската кралица също.
    И народът се събираше по мегданите да събира подписи за своя любим цар Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски. По селата му целуваха не само ръцете, но и краката. Една изконна българска мома пък татуира образа му върху корема си.

    А пък аз си бях въобразил, че някой трябва да се противопостави на всичките тия глупости и небивалици. Че нещо мога да направя. Че нещо трябва да направя. Че нещо съм длъжен да направя. Че трябва да разобличавам лъжите на царя. Тоест на Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски. Да обяснявам. Да убеждавам.
    Каквото и да ми струва.
    А ми струваше немалко. Не чак толкова малко.
    Не, не става дума за замерянето от балкони и прозорци.
    Струваше ми няколко години безработица. Струваше ми онова, дето сега го наричат кариера. Професионална реализация. Успех. Напредък. Известност. И разни такива смехории.
    Защото Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски дойде на власт.
    И, разбира се, „оня злобен седесар, дето говори против Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски” не бива вече да се появява. По никоя медия, в никой вестник, по никакъв начин (после започна да излиза вестник СЕДЕМ, но това стана години по-късно и без ни най-малката подкрепа на СДС). И, разбира се, от „оня злобен седесар, който говореше срещу Негово Царско Величество Симеон Сакскобургготски” започнаха да странят всички. Дори по-близките колеги и приятели, дори тези, които сега пишат ли пишат и се надписват един друг и се подписват под всякакви писания срещу Негово Царско… сега вече просто Симеон.
    Същите, които тогава го хвалеха. Или мълчаха. Или по всякакви прикрити и притулени начини му помогнаха да възшествува.
    Като например оня седесар, бивш телевизионен началник, а сега телевизионен ментор Иво Драганов, който като член на тогавашното НСРТ (Национален съвет за радио и телевизия) написа донос, за да уведоми Централната избирателна комисия, че Иво Беров нарушава изборните закони, като говори срещу Неговото Царско Величество Симеон Сакскобургготски.
    Донос през 2001 година. Щом това го има, какво ли пък е било през 1971-а…
    Въобще всички журналисти, които тогава хвалеха Симеон, се прочуха със своя професионализъм, независимост, безпристрастност, точност и почтеност. Намериха си хубави места из разни вестници, радиа и телевизии и понатрупаха пари. Сега те ругаят Симеон, хвалят Бойко Борисов и пак са независими, безпристрастни и почтени професионалисти. С пари прим.

    Нещо могло да се направи, нещо трябвало да се направи, длъжност ми било и всякакви такива… Младост, наивност, идеализъм. И доста глупост. Разбира се, не спрях възшествието на Негово Царско, сега просто Симеон. Разбира се, след време се разбра, че съм бил прав. Само че не се намери нито един политик или журналист, или наблюдател, или приятел, или какъвто и да било там да рече: ”Ей, Иво, ти беше прав бе, да му се не види!” А съмахленците, дето ме замеряха от балконите, колчем им спомена Симеон, и се гушат по ъглите и се правят, че въобще не са гласували за него. Такива едни сгушени, оцеляващи хора, както ги нарече един общественик. Нещо, което ме кара да река: „Не съди, Царю, България, съжали я!”
    А после в пристъпи на огорчение си викам: „Тя си го заслужава, осъди я!”
    А накрая, след поредните може би глуповати, но неизбежни пристъпи на родова (не народна, а родова) любов пак се връщам на предишното:
    “Ама все пак не я съди, съжали я, пустата му България!”
    Което все пак е добре. Много по-добре от:
    „Симеоне, Твое Царско Величество, или както там трябва да ти се вика, прай кво щеш, не ми пука!”

    Иво Беров,вестник СЕДЕМ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *