Home » Авторски страници, българи зад граница

Трета церемония в Чикаго за връчване на дипломи по български език

2018.06.04 Няма коментари

Част от българските деца, успешно издържали изпита по български език, заедно с генералния консул Иван Анчев и директора на БУ “Джон Атанасов” Боянка Иванова

На Международния ден на детето – 1 юни, на официална церемония в Генералното консулство на Р. България в Чикаго, бяха връчени дипломите за успешно издържан изпит по български език, в рамките на програмата “Печат за двуезичност” (Seal of Biliteracy) на щата Илинойс. В третата поред изпитна сесия имаше най-голям брой участници досега – 17 ученици.

Както е известно, Илинойс първи призна изпитният тест на ДЕО – СУ “Св. Климент Охридски”. Скоро след това тестът на ДЕО беше признат и от щатите Мериленд, Вирджиния и Федерален окръг Колумбия.

Генерално консулство – Чикаго е в напреднали разговори за признаване на българския език и в образователните системи на щатите Минесота и Мичиган.

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.