Home » Авторски страници

Патрик Смитьойс откри сайт Svobodni.bg

2017.05.09 5 коментара
Spread the love

00

От три години съм в тръсене на някакво бъдеще за страната, която толкова обичам. За мен и моето семейство. Установих, че най-същественото, което липсва, е чувството на свобода.

Свободия има. И пари, за някои хора на някои места. Но това вградено, естествено усещане, че всички сме с еднакви правa – и еднакви задължения – не успя да изплува за изминалите 27 години. Оправдания има много, но това не ни помага.

Обществото живее с един крак в миналото и го е страх да излeзe от черупката си. Страхът е най-силното оръжие на тези, които ни управляват. Постоянно ни държат в страх, чрез манипулации и натиск. Те говорят с нас като с малки деца. Вечно наказани, които имат нужда от силни като Борисов. Внушават ни, че не можем да мислим сами.

Но свободата е избор. Хората да видят, че когато излизат от черупката и казват това, което мислят, нищо лошо няма да им се случи. Никой няма да ги отвлече. Никой няма да ги убие. Системата, която смятаме като съдба, даже неизбежна и необходима за тези ширини, ще излезе нещо като Торбaлан…

Най-ценното от това, което научих през моите обиколки в България е, че хората, за които мислим, че ги няма – ги има. И те са много. Много са свободомислещите хора с мисия и визия. Визия как могат да се подобрят нещата в областта, в която те се борят. Реших, че моите опити да “откривам” проблемите в държавата и да им търся решения чрез моите филми и медийни изяви са тотална загуба на време. Има хора, които знаят много по-добре от мен как да организираме една по-успешна, по-подредена и по-почтенна държава във всички сфери важни за нея. Поех като моята задача да ги намеря и да ви ги представям.

Днес откривам www.svobodni.bg с надеждата, че моите деца някой ден ще живеят в една наистина свободна България.

 

Патрик Смитьойс

София, 9 май 2017 г.

5 коментара »

 • Т.Найденова said:

  Уважаеми господин Патрик Смитьойс,
  Вчера Ви гледах в предаването Честно казано на журналиста Люба Колезич.
  Благодаря много за Вашето начинание.
  Приемете моя дълбок поклон към Вас и Вашата кауза за България.
  Целувам двете Ви ръце!
  С уважение Т.Найденова

 • Надежда Николова Митева said:

  Уважаеми господин Патрик Смитьойс ,прочетох за Вас в списание 8 ,юни 2018г.Силно съм впечатлена от вашето желание да помогнете на България и българите да тръгнат напред и нагоре!От сърце Ви желая да успеете !Споделям напълно вашето виждане за народопсихологията на българите ,все чакат някой друг да ги “оправи”!Бог Ви е изпратил тук,защото будители са нужни в тези смутни времена!
  Оставам с дълбоко уважение към Вас и каузата зад която стоите!
  Надежда Митева,с.Оборище ,гр.Панагюрище

 • Биляна Славчева said:

  Благодаря Ви, че приемате България като своя нова родина и не само на думи, но и с делата си, защитавате най-ценното, което тя има-хората и земята. Благодаря за успешната кампания за защита Трън. От нея знам, че заедно можем да постигнем всичко. Моля ви за помощ в защита на Краище, община Трекляно и с. Злогош, където е дадено разрешение за проучване за добив на полезни изкопаеми. Трябва да направим организация като тази за Трън, тъй като екологична катастрофа заплашва област Кюстендил.

 • Mariana (author) said:

  Г-жо Славчева, ако искате потърсете връзка с Патрик Смитьойс във Фейсбук, ако имате профил там. Това е линк към неговия профил във ФБ – https://www.facebook.com/profile.php?id=100006012854834

 • gospodin gospodinov said:

  Здравейте господин Патрик Смитьойс
  Преkланям се пред Вас и Вашата благородна кауза.
  От 15 години живея във Франция, вече съм пенсионер.
  Бих се върнал в България ако знам , че ще срещна повече хора като Вас а не партизани, хора ителигентни, креативни,честни и обединени от една идея – да направим България желано място за живеене.
  Бон кураж, както казват французите
  Господин — строител
  04/10/2020 CLUSES

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.