Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравления за 3-ти март от български организации в Украйна

2016.03.03 Няма коментари
Spread the love

Поздравителен адрес за българския Национален празник

от Всеукраинска обществена организация “Конгрес на българите в Украйна”

у

——————————————————————————————————-

Поздравителен адрес за 3-ти март

от Българския младежки клуб “Актив” – гр. Одеса

 

а

Скъпи българи,
Честит празник! Честит 3-ти март!

Този ден за всички нас е забележителна и свещена дата. Днес ние празнуваме Освобождението на България от турското робство! 3-ти март е ден на възстановяване на българската държавност в резултат на Руско-турската война, която в България е наречена Освободителна война. В хода на бойните действия руската армия успя да победи турски войска и на 3-ти март 1878 г. е подписан Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя. По този договор България става независима държава, най-голямата през онова време на Балканите.

Бесарабските българи също са се борили за Освобождението на на България от турското робство. В паметта ни винаги ще останат всички герои на тази страшна война. Имената на такива личности като Александър Малинов, Димитър Греков, Олимпий Панов, Александър Теодоров – Балан и много други българи от Бесарабия, заслужават слава и чест!

В този светъл, незабравим и радостен ден, ние, Българският младежки клуб „Актив“, Ви желаем крепко здраве, щастие, радост и благополучие! Приятно, ясно небе за всички нас и нашата славна българска земя!

С уважение,

Български младежки клуб „Актив“
Украйна, Одеса

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.