Home » Авторски страници, българи зад граница

Детски хор “Пим Пам” – София гостува на училище “Гергана” – Ню Йорк

2015.08.13 Няма коментари
Spread the love

Untitled13

Стана традиция Български детски хор и училище “Гергана” в Ню Йорк да открива и закрива учебните си години с ярки концерти с участието и на гостуващи български звезди като Хайгашод Агасян, Хасан и Ибрахим Игнатови, и Татяна Сърбинска с вокална група “Орфея”.

Хасан и Ибрахим гостуват на Детски хор и училище "Гергана". Снимка: www.gergananyc.com

Хасан и Ибрахим гостуват на Детски хор и училище “Гергана”. Снимка: www.gergananyc.com

На 13 септември т.г. гости за откриването на новата 2015-16 учебна година ще са децата от легендарния детски хор “Пим Пам” на Борис Карадимчев, с които “Гергана” има вече дългогодишно приятелство и творческо сътрудничество. С техните песни са израсли не само сегашните ученици от Ню Йорк, но и много от техните родители. Те с радост ще приютят децата от София по домовете си.

Детски хор "Пим Пам" - София

“Пим Пам” поздравява “Гергана”, юни 2014 г. Снимка: Скрийншот от видео на “Гергана”

В концерта на “Пим Пам” ще участват и децата от “Гергана”. Двата хора ще изпеят заедно химна на нюйоркското училище, специално написан от Кр. Милетков и А. Жекова, и естрадния хит от 60-те години “Робинзон” от Б. Карадимчев и Н. Ботев.

Детски хор “Пим Пам” – София поздравява Детски хор и училище “Гергана” – Ню Йорк за десетгодишнината от основаването, 15 юни 2014 г., видеозапис.

————————————————————————————————

Повече информация за Детски хор и училище “Гергана”, и за началото на новата учебна година в училището можете да намерите тук:  www.gergananyc.com

Untitled11

Нели Хаджийска,
Детски хор и училище “Гергана” – Ню Йорк

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.