2024-04-16

2 thoughts on “Всичко е напразно!?

  1. Здравейте Виктор, благодаря Ви за интересния коментар. За съжаление Ивайло Зартов е в затвора, изтърпява несправедливата си присъда и няма как да Ви отговори, но се ангажирам да му предам Вашия коментар. Изпращам Ви един текст на Ивайло, който е написан през 2011 г. и е свързан с това, което сте изложил като мнение:

    http://ivailozartov.org/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8/

    Поздрави!

  2. Хубава статия господин Зартов!
    Дано се замислят повече хора за отговорността пред другите в работата си. Вие казвате за отговорността пред работодателя и страха от уволнение. В случая обаче хората са както работодател така и клиент или такава е основната идея. В съвременния свят върви подмяна на хората избиратели с корпоративния бизнес в ролята на работодател и клиент на политическите структури. Повярвайте ми, обикновенния Американец не одобрява бомбардировките над Ирак и Сирия, но както виждате това не пречи тази идея да се обсъжда на най високо ниво. И даже и тази антихуманна идея да се осъществи, човека дошъл на власт с обещания да върне войниците обратно в Америка спокойно ще продължава да управлява. Неговите работодатели в лицето на корпоративния бизнес ще дадат висока оценка на неговите действия.
    Проблема господин Зартов е в това, че корпоративния бизнес управлява безконтролно от дълги години. Това е на практика осъществяването на предвижданията на теоретиците на комунизма за бъдещето на капиталистическото общество. Ние днес живеем в това общество. При него характерното е пълната подмяна на демократичните принципи за управление с корпоративен тоталитаризъм. Хората вече не са нито работодател, нито коректор на политическата система.
    Освобождаването на всеки от нас и на обществото, като цяло от зависимостта от корпорациите е единствения възможен път. Това е път дълъг и много труден защото корпорациите ни хранят, обличат, транспортират, наемат ни на работа, строят ни жилищата и накрая ни погребват. Те се основните и най евтини доставчици на всякакви житейски блага.
    Пътя за който говоря е път на осъзнаване и път на възстановяване на човешкото самочувствие у всеки един от нас. Ако срама замени страха а гордостта от свършена работа замени изгодата в живота на всички ни то това ще е краят на корпоративния бизнес. Не бива да искаме тези неща само от политиците а ние в е едневието си да живееме за лична изгода и със страх. Трябва да го поискаме от нас самите на първо място. Ей такива мисли господин Зартов. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *