Home » Авторски страници

Eлектронна версия на сп. “Дипломация”

2013.11.19 3 коментара
Spread the love

Дипломатическият институт при българското Министерство на външните работи организира представяне на електронната версия на списание “Дипломация” – http://diplomacy.bg. Представянето ще се състои на 20.11.2013 г. от 11.30 ч. местно време в библиотеката на Дипломатическия институт, в сградата на МВнР в София.

.

жОт пет години насам списание „Дипломация”, издавано от Дипломатическия институт, има за цел да отговори на изискванията на своята публика с актуална информация и задълбочени анализи по теми, в които постоянно намират място дебатът за бъдещето на Европа, процесите и събитията в Югоизточна Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Чрез издаването на списание „Дипломация” Дипломатическият институт се стреми да отразява компетентно ротационните председателства на ЕС, ефективността на провеждането на политиката на съседство на ЕС, да огласява дипломатическите постижения в международните организации. И, разбира се, не на последно място, да държи постоянно във фокуса на вниманието външнополитическите позиции и инициативи на Р. България.

Електронната версия на „Дипломация” е достъпна на български и на английски език. В съвременния контекст на развиващите се интернет култура и комуникации, съществуването на списание „Дипломация” във виртуалното пространство е естествена предпоставка за поддържане на постоянен контакт с читателите.

Чрез Diplomacy.bg бихме желали да създадем интерактивен форум, предлагащ модерни методи на анализа, критиката, прогнозата и дискусията, за да спомогнем на по-доброто разбиране на света на международната политика и на дипломацията. Тази виртуална платформа дава възможност за представяне на актуални статии и за разширяване на авторския кръг. Списанието приканва изследователи, експерти и представители на академичните среди да изпращат своите коментари, статии и идеи, които биха обогатили тематичния обхват.

.

Дипломатически институт на МВнР

3 коментара »

  • Пламен Петров said:

    Здравейте! Това е необходим електронен формат. Може ли естествено с цитиране да се ползвам от информация и анализи?

  • Пламен Петров said:

    Здравейте! Може ли, естествено с цитиране да се ползвам от информация и анализи?

  • Mariana (author) said:

    Здравейте, г-н Петров, ако искате да ползвате информация и анализи от сп. “Дипломация”, би следвало да се обърнете към неговия редакционен екип.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.