2024-04-19

2 thoughts on “ДАНСwithme Лондон: „Олигарсите вън от България, емигрантите обратно в Родината“

  1. ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ОСНОВИ НА “ОЛИГАРХИЧНИЯ МОДЕЛ”

    ТЕХНИ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВА предложиха на българския политически ЕЛИТ да се откаже от олигархическия модел, който прилагат вече 23 години в собствената си страна, като им посочват, че “Принадлежността към Европейския съюз е цивилизован избор”, и че този модел “не е съвместим с него нито в България, нито другаде: той може да доведе единствено до образуването на “държава в държавата”.
    Но къде се корени същината на олигархическия модел, неговата главна характеристика, чертата, която, ако се премахне, ще се разруши и самият модел??
    КАЗВА ЛИ ТИ НЯКОЙ, ПЪК И СМЕЕШ ЛИ ДА ПИТАШ???

    ТЕХНИ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВА очевидно имат отговор на този въпрос, както и индикатори, по които да съдят за същината на модела… Иначе не биха давали така категорично подобна оценка, която в груб израз просто ни посочва: “У ВАС ГРУБО Е ПОГАЗЕНА КОНСТИТУЦИЯТА И ВАШАТА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА НЕ Е ТОВА, КОЕТО ПО КОНСТИТУЦИЯ И ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИЛА СЛЕДВА ДА БЪДЕ!!”
    Това не значи ли, че у нас тихо и незабележимо, пред очите на тълпа държавници и конституционни съдии, се е ИЗВЪРШИЛ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ, извършило се е чудовищно престъпление срещу държавата и държавността???
    А за престъпления срещу държавата и държавността носят отговорност само и единствено държавниците – Президент, Премиер, Председател на Народно събрание, депутати, министри, конституционни съдии…
    Как така тази тълпа от политически мъже и жени проспаха този преврат??
    Как така не съумяха да забележат неговите характерни черти и да му се противопоставят като публични личности??
    Или самите ТЕ към това са се сремяли??
    Основен индицатор за характера на политическия модел (политиката е концентриран израз на икономиката) е структурата на данъчните приходи, която най-вече характеризира един политически индицатор: съотношението между косвените И преките данъци.
    Когато политическият режим е демократичен, паярите следва да бъдат в гражданите И тед а участват в пазарния обмен с по-малка тежест, т.е. следва да плащат по-ниски косвени данъци, чийто дял в бюджетните постъпленияв сравнение с преките е по-малък. Така например във Франция съотношението между косвени И преки данъци е 1:1,5, т.е. в държавния бюджет влизат повече приходи от корпоративни И подоходни данъзи, отколкото приходи от ДДС, акцизи и мита.
    И Франция е демократична и социална държава…
    Как стои този въпрос У НАС??
    По данни от Доклада на Министъра на финансите за Държавния бюджет за 2012 г. предвидените приходи от ДДС, акцизи, мита и други съставляват 54%, а приходите от корпоративен и подоходен данък 20,1% или съотношението е 2,7:1.
    ОТНОШЕНИЕТО Е ОБРАТНО, ГОСПОДА СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ!!
    У НАС ПОЛИТИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ ФРЕНСКИЯ 4 (ЧЕТИРИ) ПЪТИ!!
    НИЕ ИМАМЕ 4 ПЪТИ ПО-ЛОША ДЕМОКРАЦИЯ ОТ ТЯХНАТА, И МНОГО ПОВЕЧЕ ПЪТИ ПО-ЛОШО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ДОХОД – КОЕТО Е И ЦЕЛТА НА ПОЛИТИКАТА!!
    Ето какъв е резултатът от 23 –годишната игра на демокрация, за което “тружениците” й следва да бъдат поставени зад решетките!!

    ДУМАТА ИМА ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР…
    Nikola Nikov, 15.07.2013g.

  2. „ДАНСwithme Лондон: “Олигарсите вън от България, емигрантите обратно в Родината”“

    Плутократите в затвора, а не в Лондон!

    Тежко и горко на емигрантите, ако плутократите (кой знае защо упорито наричани галено „олигарси“?) се преселят в чужбина; единственото достойно място за тях са затворите, които сега са препълнени с кокошкари и набедени „престъпници“, защитили домовете и/или семействата си от престъпни набези.

    Но как да стане, когато ТЕ са „на всеки сантиметър“ – от кметството, през полицията, следствието, прокуратурата, съда, правителството, Парламента?

    Не виждам друг изход, освен пасивната съпротива по примера на Махатма Ганди и Нелсън Мандела.

    Защото силовите структури на властта също са в ръцете на плутократите – те само това и чакат – да ударят по ескалиралия протест, за да се откажем от продължаването му. Най-вероятно ТЕ самите ще симулират чрез подставени лица насилие, което да смажат със „законни“ средства в защита на „легитимната“ си власт.

    А след това да ни натрапят поредния нов/стар „спасител“, който да им осигури безметежен ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ – 4,500,000 от нас, които живеем под границата на бедността, т.е. с по-малко от 17 лева (8.50 евро)на ден.

    Що се отнася до лозунгите – само „Оставка!“, „Избори!“, „Лустрация!“, „Нова конституция!“ не са достатъчни.

    Докато не се потърси ОТГОВОРНОСТ – наказателна, деликтна, гражданска от престъпниците – всичко останало губи смисъл.

    Време е протестите да се разделят с идилиите на „купона“ и да прогледнат за грозната реалност – в противен случай НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *