Home » Избрано, политика

Цветлин Йовчев поема МВР, бившият представител на ЕК в България ще е правосъден министър

2013.05.27 Няма коментари
Spread the love

Бившият шеф на ДАНС и началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев ще бъде вътрешен министър в кабинета ”Орешарски”, е научил в понеделник Mediapool от свои източници в БСП. Бившият ръководител на представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова ще бъде правосъден министър. 

В понеделник кандидатът на БСП за премиер Пламен Орешарски анонсира, че правосъдният министър ще бъде вицепремиер в неговия кабинет.  За военен министър ще бъде назначен Ангел Найденов, който бе председател на парламентарната комисия по отбраната по времето на тройната коалиция.

”Искаме да променим начина на функциониране на властта у нас – тя да бъде много по-отворена към всички организации на гражданското общество и политическите сили, обяви Орешарски по време на работна си среща с останалото извън парламента “Движение България за гражданите” на Меглена Кунева.

Тема на разговора са аспектите от програмните приоритети за управленския мандат 2013 – 2017 година.

”Диалогът (с партиите и гражданските организации) ще е тежък от гледна точка на различни мнения. Но това е пътят, за да прекъснем четиригодишните цикли, в които се развива нашата страна в последните години и почваме като че ли наново на всеки четири години”, каза още Орешарски.

Той заяви, че засега са изведени краткосрочни, ”стабилизиращи мерки”, които могат да бъдат реализирани до края на тази година. Останалите важни задачи ще бъдат реализирани през следващия бюджетен период.

”Виждаме няколко ключови приоритета за следващия мандат – възстановяване на държавността, насърчаване на предприемачеството, социална справедливост”, каза Орешарски.

Лидерът на БСП Сергей Станишев обясни от своя страна, че управлението на Бойко Борисов е заложило редица капани. Със същата стилистика преди четири години вече бившият министър-председател Бойко Борисов се оплкаваше от капаните на тройната коалиция.

”Не може човек да управлява, оправдавайки се четири години. Когато поискахте да влезете във властта, вие, г-н Станишев, имахте представа от състоянието на държавата, тъй като не веднъж сте го казвали от парламентарната трибуна. Не е ясно защо човек изобщо кандидатства за властта, ако четири години ще обяснява какво не е наред”, каза Кунева в отговор на констатациите Станишев.

Меглена Кунева каза още, че нейната формация ще бъде “демократична опозиция”. Тя призова бъдещия премиер първо да каже какво е състоянието на държавата, да се направи преглед на спазването на правата на човека в България и да се разкрие икономическия натиск над медиите.

Полина Паунова, Mediapool

.

—————————————————————-

Коментар в социалната мрежа за кандидат-управниците

Започна безплатното раздаване на хачета за сън. Услужливите медии по цял ден информират обществото за благородните намерения на кандидат управниците. Образованието, здравеопазването, бизнеса – всички ще бъдат удостоени със специално внимание. Социалната политика и помощите за нуждаещите се ще са грижа номер едно.

Нито дума за придобита собственост от страна на бивши управляващи и техните роднини. Нито дума за участие им в бордове на държавни, полудържавни или частни монополи.

Хората на ГЕРБ назначени по квоти са в бойна готовност в ЦИК, ВСС, Конституционния съд, СЕМ, Общинските съвети. С други думи, навсякъде. Нищо чудно в случая, че за Орешарски се говори като за Арахангел Михаил. За реформа, смяна и промяна – забравете! Лапайте си хапчетата, гледайте си сериалите и мечтайте за ваканцията на морето.

Божидар Чеков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.