2024-04-19

3 thoughts on “Нова стратегия за българите в чужбина?

  1. Мария Цанкова е журналист, който след като работи известно време, няколко години, като Връзки с обществеността (PR) в две министерства, става и държавен чиновник.

    Тя е работила в програма „Хоризонт“ на БНР и в Дарик радио (където е била и главен редактор). През 2004 г. започва работа в МВнР като съветник и PR на министрите по европейските въпроси. От 2009-та е в Министерство на правосъдието, в дирекция, отговаряща за комуникацията с Европейската комисия. От март т.г. е в администрацията на президента, в Комисията за българско гражданство и българите в чужбина.

  2. Дайте някаква информация за тази мистериозна г-жа Цанкова. Хората, които имат отношение към темата „българи в чужбина“ никога не са я чували, нито са чели ред от нея. Какво е работила, на кого е роднина (при ГЕРБ това е ръководен принцип), и т.н. Все пак е добре да се знае има ли смисъл изобщо да се разговаря с подобни личности…

  3. Драга Кина, просто не мога да спя по цели нощи, ужасявайки се от факта, колко пренебрежително отношение има българската държава към своите сънародници в чужбина. Аз познавам добре какво отнощение имат поляци, сърби, гърци или украинци, към задграничните си общности и недоумявам каква е тази немарливост от нашите държавници и родни институции. Но виж ако някой емигрант се прочуе, държавата веднага взима отношение. Пълно лицемерие! Мисял че най-добрият ход в този случай е, Чикаго да даде пример, като вкара в българския парламент един-двама свои представители. Така нещата ще потръгнат. Организационно това никак не е трудно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *