2024-03-29

4 thoughts on “Проектозакон за Българите и българските общности зад граница

  1. Направих си труда да прочета целия текст. От всичката плява не разбрах нищо друго, освен 2 неща: че този закон дава права на председателя да управлява бюджет (в смисъл пари – на данъкоплатците, част от които сме и ние) и че третира хората живеещи в чужбина като обект на управление, без права. Явно голям страх имат тези зоконотворци да не би някой от нас да реши че иска тези постове. Ограничаването на правата не противоречи ли на конституцията? И това не е ли вид дискриминация?

    Цитат от закона:
    чл33.(2) За председател на Държавната агенция за българите в чужбина може да бъде определен само български гражданин, който няма друго гражданство, има завършено висше образование и не по-малко от пет години трудов стаж.

  2. „Националното представителство на българите и българските общности извън Република България е независим консултативен орган на обществени начала с представителни и съвещателни функции за изразяване волята на организационни структури на българските общности извън Република България за провежданата държавна политика.“

    т.е. „организационните структури“ ще си изразяват волята и след това ще кажат, че така са казали българите в чужбина? Аман от ченгесарски хватки… ДАБЧ са забравили думата „изборен“, те много мразят изборите. Национално представителство на българите в чужбина, ама не го избират българите, а организациите които ДАБЧ/ДАНС си избере.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *