2024-04-23

4 thoughts on “Уникални практики на лидера на самообявилата се за партия на емигрантите „Другата България“

  1. Гергана, тоя Томал… или как беше натам, не предизвиква българските институции, а здравия разум с тези безброй имена.

    Иначе иди и напиши Обществени съвети на българите в чужбина в Гугъл и разбери кои са истинското предизвикателство. А той само крета след тях.

    А колкото до имената му и там не е оригинален- преди години имаше един циганин от Свищов, който ги беше предизвикал по подобен начин. Искаше да си смени името и от Марин Здравков Левиджов да се прекръсти на Манчестър Юнайтед. И така се съдеше с държавата 10 години. Даже Филм направиха за него. Подобен борец е и Тома… всъщност ти трябва да кажеш кое му е истинското име, че ние неграмотните сме чували за хора с най-много две имена. 🙂

  2. Според мен г-н. Томалети е прав да предизвиква българските институции, аз самата все още не разбирам защо се пречи на хората които са извън граница да гласуваме по електронен път. Живея във Франция от 10 години и нямам възможност да пътувам 170км до Париж за да гласувам… След като излезем от България и вече все едно не сме Български граждани.. Дано идеите му се осъществят не само на теория но и на практика!

  3. Уважаеми емигранти, това което правя е във Ваша полза и Ваша защита. Целта ми да атакувам решението на ЦИК е да се повдигне публично темата за двойното гражданство. Дали аз ще се регистрирам за кмет, като българин или финландец няма никакво значение. Значение има възможността на българите с двойно гражданство да участват в политиката и да имат своето представителство. Ако не разбирате подтекста на моите действия, то се запознайте с всички решения на ЦИК, а не само с публикуваното решение.
    Ако исках тихомълком да участвам на изборите и да консумирам това в своя полза щях да го направя, като Български гражданин, но не го направих.
    Защо – оставям отговора на Вас.

  4. Митьо Пищова и Дарио Томалети искат да участват на Местните избори в Несебър. Те са заявили участието си заедно с общо 27 партии, 5 коалиции, 1 инициативен комитет за кандидат-кмет на Община Несебър и 1 инициативен комитет за кандидат – съветник в Общинската избирателна комисия.
    Димитър Василев Маринов, известен сред широките народни маси най-вече с прозвището Митьо Пищова и Божидар Томалев, подвизаващ се и като Дарио Томалети, са подали заявления за участие в местните избори в Общинската избирателна комисия /ОбИК/ в Несебър. Заради наднорменото си тегло Пищова не е успял да премине през КПП на входа на сградата, която е с пропускателен механизъм тип “турникет” и затова охраната се е принудила до го пропусне през друга по-широка врата. Заявлението му от пп ”Движение експерти за регионите” е било напълно изрядно. Томалев пък е представил пълномощно на партия “Другата България”. ОбИК е приела депозираните от тях заявления, но все още не се е произнесла с решения. Решение /все още/ няма и по заявлението на ДРОМ…….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *