Home » Авторски страници, политика

Бетонирана държава

2017.05.13 Един коментар
Снимка: Атанас Тагранов

Снимка: Анастас Търпанов

Овладяването на държавата завърши!

Започна бетонирането!

Връщането на дискредитирани хора на ключови постове в държавата показва точно бетониране и окопаване.

Всички знаем, че държавната и общинска администрация, която вече съперничи само на гръцката по многобройност, печели изборите за ГЕРБ, заедно с фирмите на хранилка, съвестно отглеждани и захранвани, за да няма ни един изтекъл европейски или държавен лев.

Електоратът, натоварен с кредити за жилище и сметки, слушка и навежда преклонено главица, за да успее да оцелее в деспотичната и отровна среда на уж демократичната ни държава.

През тази седмица имахме удоволствието да си припомним още прийоми за награждаване на послушните и осигуряване на гласове за изборите за управляващите и по места, и на държавно ниво.

Ползването на ведомствени общински жилища от чиновници е едно на ръка, но сред тях се намериха и прокурори, бивш местен шеф на ДАНС и висш полицейски началник.

Местната управа във Варна се е бетонирала откъм проверки. Нима някой награден с месечен наем под сто лева ще хукне да проверява благодетеля си?

Окопаването е факт с назначения като долуизброените и всякакви други, подобни на тях.

– Зам.-шеф на Сметната палата – съпругата на Михаил Кожарев – „чугун“ от ВСС;

– Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ се ръководи от бивш служител на ДАНС, колега на финансовия министър от университета;

– Сричащият Георги Костов, когото служебното правителство изхвърли от поста главен секретар, е вече шеф на митниците;

– Назначението на министъра на икономиката срувало 5 милиона евро, според някои медийни публикации;

– Порожанов – бит и изгонен, отново е земеделски министър;

– Цецка, която народът не само, че не избра за президент, но не пожела и за депутат, вече е правосъден министър;

– Атакистът Илиян Тодоров става областен управител…

Излишно е да продължавам, вие ги знаете!

Върхът на наглостта, ако изобщо може да се определи като връх, защото Висшият съдебен съвет надмина Еверест по наглост, беше заседанието им на 11 май, където Лозан Панов бе порицан – и както някои медии писаха, му показаха жълт картон с предупреждение, че може да го импийчнат, ако продължи да настоява за прозрачност при избора на нов състав на ВСС.
„Невероятната наглост“ на г-н Панов, който желае съдиите да спазят закона и да номинират свободно свои колеги, а не това да става с общо решение и обща номинация под давление на административни ръководители, бе определена като намеса от чугуните и те вече изобщо не крият, че нямат намерение да изпълнят закона и зрънцето от съдебната реформа, която успя да прокара Христо Иванов.

Безсмислието на обща номинация, спусната от административен ръководител, е абсолютно тоталитарен подход, нямащ нищо общо с процедурата, разписана в закона.

Новият председател на ВАС ще бъде избран от този състав на ВСС, за да няма никакви изненади!

Методи Лалов, кандидат за член на ВСС, поиска помощ от всички нас, от гражданите!

Можем ли още да мълчим и да не реагираме?

 

Стела Николова

One Comment »

  • Mariana (author) said:

    „Страх ме е от бездушието на обществото, което очевидно е свикнало да вижда този странен пърформанс с одраните главички и да не реагира“, каза шефът на ВКС. „Очевидно това целеше темата да се измести в друга посока. Не съм се почувствал уплашен, но това, което се случи, беше много грозно, подход тип мафия. Това показва, че не в държавата има мафия, а мафията си има държава”, каза още Панов.
    По повод скандала „ЦУМ-гейт” Панов каза, че не е имало никаква институционална реакция. „Ние се задоволихме само със самооценката на главния прокурор какво е направил. Той не каза абсолютно нищо, освен че срещата не е била по време на избори. Имаше ли журналисти, които поне тази изпусната реплика да проверят – не, нямаше. Ето защо когато някой говори и разобличава, той е обект и мишена именно на тези медии – медиите на Пеевски”, допълни още Панов.“

    http://www.segabg.com/article.php?id=854176

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.