2024-04-16

1 thought on “Решението, с което правителството даде права на „Шеврон“ за търсене на шистов газ

  1. Из http://www.vsekiden.com/106884/varnentsi-demonstriraha-sreshtu-dobiva-na-shistov-gaz/

    „Над 200 варненци излязоха на протестно шествие срещу проучването и добива на шистов газ.
    Протестът е граждански и е организиран от инициативен комитет „За чиста България – Варна“. От сдружението се борят за мораториум и забрана на всякакви дейности, свързани с проучването и добив на шистов газ в България.
    На протеста са издигнати лозунги „За чиста Добруджа без шистов газ!“, „Защо подписа, Бойко, на инат?“, „България без добив на шистов газ!“, „България – 681 – ? Не на шистовия газ!“, „Отворете си очите!“, „Не можем да пием пари!“.
    Проучване на природозащитни организации посочва, че към 1/3 от сушата на България и над 90% от територията на Североизточна България са предоставени или предстои да бъдат предоставени на различни компании с цел проучване или добив на нефт и газ.

    „Събудете се, защото тази земя е дадена от Бога на българския народ, тази земя трябва да остане завинаги чиста и здрава“, алармират протестиращите.
    От инициативния комитет твърдят, че без допитване до хората се е решило в дългосрочен план здравето на българите, биоразнообразието на българската природа и традиционните отрасли на икономиката – селско стопанство и туризъм, да се заменят с развитие на добивна и химическа промишленост, полза от които щели да имат основно задгранични компании.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *