2024-04-20

1 thought on “Властите: Д-р Мъри е предписал на Джако фаталния медикамент

  1. Лекарят на Майкъл Джаксън д-р Конрад Мъри призна, че в деня на смъртта на Краля на попа му е дал силното лекарство пропофол (propofol), използвано за упойки при операции, предадоха агенциите.

    Мъри заявил, че няколко пъти преди това е давал медикамента на Джаксън, за да му помогне да заспи.

    Според следователите именно това лекарство е причинило смъртта на Краля на попа. В стаята на Джаксън били намерени пропофол и различни приспивателни.

    Пропофолът трябва да се ползва само за упойка при операции, отбелязва АП.

    Според следователите лекарят не е внимавал, когато при приемането на това лекарство сърцето на пациента му е спряло.

    Отлично информираният TMZ.com уточни, че се допуска кардиологът да се е унесъл в сън по време на вливането. Предполага се, че когато се е събудил, той просто е констатирал смъртта на Джако от сърдечна недостатъчност.

    Миналата седмица властите претърсиха клиниката на Мъри в Хюстън с разрешително за обиск, което им дава право да събират доказателства в разследване за непредумишлено убийство.

    Сега обискът продължи и в дома му в Лас Вегас

    Резултатите на двете аутопсии – официалната и втората, поръчана от семейството на певеца и извършена от частен патологоанатом – още не са известни, но според разследващите Джаксън е приемал интравенозно пропофол, за да може да заспи.

    Конрад Мъри е бил нает да следи здравословното състояние на звездата при планираните му 50 концерта в Лондон и е бил с певеца, когато той е починал на 25 юни.

    По-рано адвокатът на Мъри отричаше лекарят да е дал на Джаксън лекарство, което да е предизвикало смъртта му.

    От предишни свидетелства на близки до звездата стана известно, че той е страдал от безсъние и изпитвал отчаяна нужда от сън и почивка.

    Хипотезата, че е бил пристрастен към упойки, бе коментирана и в навечерието на поклонението пред тленните му останки.

    Неотдавна негов биограф си спомни пред Ройтерс, че като деца по време на турнетата с „Джаксън файв“ братята се тъпчели като сардини в леглата на една двойна хотелска стая. Майкъл твърдял, че оттогава

    можел да заспива само по този начин

    След разследванията срещу него за непристойните му занимания с малолетни той се принудил да прекрати тази практика и вероятно е заменил момчешката компания с упойващи вещества.

    Писателят Стивън Дейвис обаче категорично не вярва на обвиненията, че стопанинът на „Невърленд“ е злоупотребявал сексуално с малките си гости или че им е давал алкохол. За него те трябва да са били по-скоро негови другарчета, забавлявали се с електронни игри и гледали заедно филми.

    Преди няколко години в документалния филм на Мартин Башир „Да живееш с Майкъл Джаксън“ Краля на попмузиката призна, че се идентифицира напълно с Питър Пан.

    Героя на Джеймс Матю Бари от едноименната книга не иска да порасне и живее на остров Небивала земя (Невърленд) с приятелите си, т.нар. „изгубени момчета“.

    Малките гости на Джаксън оставали да нощуват в дома му, а понякога той дори им отстъпвал леглото си, като лягал да спи на пода – което според него било „нещо красиво“, „очарователно“, „сладко“.

    Не забравяйте, че той никога не е ходил на училище, не е контактувал с деца от друга среда, припомня Дейвис.

    Той е същинският автор (т.нар. ghost writer) на автобиографията от Майкъл Джаксън „Лунна разходка“, издадена и на български в края на 80-те.

    Книгата била написана по интервюта със звездата, а днес Дейвис я описва просто като „много скъпо прессъобщение“. Зад проекта стояла Джаки Кенеди-Онасис, по онова време редактор в издателството.

    Напоследък писателят нашумя у нас и с друга своя биографична книга – „Лед Зепелин: Чукът на боговете“, която разказва за една от най-великите рокгрупи в историята.

    vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *