2024-05-18

1 thought on “В тази война е необходим срочно „Зелен коридор“ и хладен разум

  1. [Forwarded from Диана Делева ]

    Не заставам зад всяка дума, но имате право сами да достигнете до истината- цитирам Диана:
    „ЦВЕТЯ В УКРАЙНА
    Знаех, че има черен хумор, но наскоро разбрах, че имало и черна поезия. Ширна се информация за украинка, която казала на руски войници: „Сложете си семки в джобовете, за да поникнат красиви цветя, когато умрете в украинската земя.“
    Това е толкова образно, толкова красиво – истинска поезия! И в същото време е непоносимо грозно! И ми хрумна, че това е войната на парадоксите.
    Считам тази война за най-големия успех на „дипломацията“ на САЩ след Втората световна война.
    Да скараш два братски народа, да ги накараш да се избиват и в същото време така да си подковал световното медийно мислене, че когато марионетният циркаджия-президент насъсква населението и призовава малолетните да се отбраняват с коктейли „Молотов“, това медийно пространство изобщо да не реагира и да го заклейми като престъпление?!
    Както е престъпление да разполагаш реактивна артилерия в жилищни квартали, за да е скрита зад жив щит?! Както е престъпление да раздаваш оръжие и боеприпаси „ангро“, което буквално въоръжава мародерските и криминални банди и обрича населението на издевателства?! Та нали след ден-два ще свърши и храната в градовете и тогава за какво ще бъдат употребени тези свободно раздавани автомати?!
    Не, не взимам страна! Управлението на Путин е зле захаросана диктатура. Тази война е следствие на глупостта на предшествениците му, които не успяха да гарантират, че НАТО няма да се добере до площадка за ракети, които ще стигат за 10 минути до Москва. Считам тази война за най-големия успех на „дипломацията“ на САЩ, защото успяха да вкарат Русия в капана на безизходицата – ако нападнат Украйна, светът ще ги заклейми като врагове на човечеството, ако не я нападнат, до 20 години ще бъдат разграбени. Е, нападнаха…
    Нима не се разбира, че тази война е всъщност за половината от ресурсите на планетата?!
    Нима някой си мисли, че тук става дума за някакви си ценности, демокрации и други красиви небивалици?!
    Грешка!
    Говорим за война за бъдещ контрол над половината от световните ресурси, днес в притежание на една страна.
    Говорим за най-големия страх на САЩ – Русия да влезе в Европа БЕЗ танкове, а като пълноправен член на ЕС.
    Защото обединение между технологиите на Европа, нейният научен потенциал и ресурса на Русия, би могъл да прати САЩ обратно там, където бяха преди ВСВ – задокеанска самоизолирала се провинция.
    Една нова война в Европа е мокрият сън на всички американски президенти след актьора Рейгън, през клоуна Тръмп, чак до сегашния, който в старческата си залисия да не се опикае публично, дори не успява да скрие ехидната си усмивка на брифингите за американската загриженост за Украйна и Европа, които брифинги дава помежду две дрямки.
    Може да си позволи да подремне, той си е свършил работата за десетилетие напред – Русия отново е Враг не с главна буква, а ВРАГЪТ с главни букви.
    Европейските лидери са толкова нелепи и послушни политически джуджета, че се балтавят в реакциите си до степен да гасят пожар с бензин…
    Сега е моментът вместо да артикулират и блудстват с вменената им мантра „санкции“, да си вдигнат задниците и заедно да отидат в Кремъл и да договорят капитулацията на Украйна!
    Това би бил най-спасяващият животи ход, а не да пращат противотанкови системи, годни за употреба и от надрусан тинейджър!!!
    ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ, ваш‘та… !?
    Гледам и украинската, и руската централна телевизия.
    Опитвам се да отсявам пропагандата и да търся скритите в нея факти.
    А с такива изобилстват изявленията на двамата президенти, защото в тях изобилства и пропагандата.
    Стигам до изводи, от които ме боли сърцето и ми се свива стомахът!
    Целта на САЩ и на европейския държавен слугинаж е да се отвори такава братоубийствена кървава рана в Украйна, която да не може да зарастне с някакви си мирни преговори десетилетия СЛЕД войната.
    За целта е необходимо да се въвлече мирното население в безсмислена отбрана с ножове срещу танкове, за да има кървища и Русия да бъде сатанизирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *