2024-03-29

2 thoughts on “Политически божества и митове

  1. Всеки може да изчисли в пари, във време, комфорт, колко пари, колко време и какъв комфорт ще трябва да заплати при Залагането на кредит на доверие (даване на Вот) на дадена партия.

    Всеки има спомени от предишни избори, включително току-що навършилите 18 години, получаващи право на глас.

    Ние имаме съвсем прости спомени – това ми хареса, а това ми беше направо гадно. Тогава при този се чувствах много добре, а при онези ми беше леко дискомфортно.

    След това отваряме тевтерите и сметките за ток, вода, топло, инет и ТВ и телефон от миналите години и започваме да сравняваме цифрите от изписаните там сметки с нашите представи от спомените. Ще забележите веднага, че представите и цифрите са разминават. И че онова, което ви се е сторило лошо е показало добри резултати, но ви е отнело комфорт, а ви е дало дългосрочна перспектива. После ще видите, че перспективата е дадена, но е обсебена от политически мерки, които я изчерпват в рамките на месец-два и т.н. и т.н..

    После питайте децата си, съседите, продавачките в магазините в квартала, приятелите си, как са прекарали онова време, което за вас е било добро и другото, което за вас е било зле.

    Вкарайте данните от сметките поне по полугодие в една екселска таблица, пуснете им филтри за сравнение по нисходящ ред, направете си критерий, дали голямото сочи развитие или случайна печалба, а малкото говори за редовна печалба и перспектива. Изкарайте големите и малките числа, вземете им датите на получаване, сравнете с гугъл, кой е бил на власт тогава. И така без-при-страстно към самите себе си, дайте статистика на вашето доверие и изберете отношението си към вота си за предстоящите избори.

    И най-важното: Когато много ви боли или сърби или се радвате, непременно дайте излаз навън в обществото на екстремните си чувства, за да живеем свързани в народ и нация, да се разбираме взаимно и комуникацията ни да води към добри за всички, т.е. правилни решения.

    С уважение

  2. Редакцията ни се извинява за изтритите по техническа причина коментари и ги възтановява по-долу:

    =======================================================
    Коментар от Катя Петрова Изпратен на: 19.08.2013 в 5:15 AM

    “Наистина, духовната деградация е в основата на днешното българско злощастие. Сънят на разума е натворил чудовищната българска действителност”

    ========================================================

    Коментар на Nik Изпратен на: 19.08.2013 в 4:38 AM

    “Как ще гласувате, ако предварително знаете, че синовете ви ще загинат на другия край на света във военен конфликт, допуснат/започнат от вашия кандидат? Или, че ще загубите жилището и работата си в резултат на „мъдрото” управление на вашата партия? Няма как да знаете. И няма как да го предотвратите, гласувайки съзнателно за определена политика, в опит да проявите здравомислие, защото всички те ви обещават Рая на тепсия и изглеждат благи като семейния свещеник.”

    Единственият ви шанс е да не гласувате.

    Но отде толкова ум в едно зомбирано от 69 години атеистична индоктринация население, гъделичкано по егото му, че е Народ?!

    То се откъсва за час-два от сапунките, чалгата, мизерното оцеляване, за да депозира своя “глас” в урните на ПОРЕДНИТЕ ИЗБОРИ БЕЗ ИЗБОР.

    Въобще не се замисля, че като “гласува” – независимо “За“, “Против” или “Въздържал се” – легализира “доброволното” си подлагане на ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД.

    Така обрича не само себе си, не само децата и внуците си, но и онези няколко (3 до 10) процента, които наистина са запазили разума си до степен да не се поддават на призива за “гласуване на всяка цена, независимо за кого” – НАРОДА!

    Уви, след 69 години атеистично езичество (отчайващо словосъчетание, равносилно на “дървено желязо” – но не е ли такова както “лявото“, така и “дясното“, пък и “центърът“?) НАРОДЪТ в България е малцинство, съкрушавано не толкова и не само от безскрупулните плутократи – рожби на комунистическата номенклатура – но и от бездуховното болшинство на електоралното население.

    Наистина, духовната деградация е в основата на днешното българско злощастие. Сънят на разума е натворил чудовищната българска действителност.

    О tempora, o mores…

    ============================================

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *