Home » Е-Списание

Две лога – открийте разликите

2013.02.12 Един коментар
Spread the love

logo_bg

Новото лого на България е представено в средата на януари 2013-та, докато новото лого на Киргизстан е представено на 2-ри септември 2012-та година.

Изработването на българското логото е струвало близо 1,4 млн. лв., а на Киргистан – паричния еквивалент в местна валута на 605 лв.

Ново лого и слоган “Открий и сподели” трябва да рекламират България като привлекателна туристическа дестинация.

Новият бранд бе представен на специално свикана пресконференция в МИЕТ.

Много бързо обаче стана ясно, че снимките, използвани за брандовете за различни видове туризъм, са взети от сайтове с бази данни за снимки и към тях са прилепени образи, свързани с България.

Webcafe.bg публикува оригиналните снимки заедно с тези, представени от МИЕТ като част от кампанията.

Същевременно в.“Стандарт” публикува на сайта си сигнал от свой читател, на който се вижда, че розата в новото лого, рекламиращо туризма, е същата като червената роза на емблемата на БСП.

Както се вижда и от илюстрацията, то не се различава много и от това на Киргистан с тази разлика, че ни струва хиляди пъти по-скъпо.

 

Източник:  Facebook

One Comment »

  • Nik said:

    Източникът не се произнася по въпроса “Кой?” или “Кои?” е/са прибрал/и фантастичната сума – както и “Кой?” или “Кои?” е/са я извадил/и от нашия сиромашки джоб, за да му/им я даде/дадат…

    Защо ли?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.