Home » Авторски страници

Дипломира се осемнайсти випуск на Американския университет в Благоевград

2012.05.09 Няма коментари
Spread the love

Министър Игнатов и княгиня Мария Луиза ще пожелаят на добър час на 262 студенти на Американския университет в България (АУБ) в неделя. Церемонията по дипломиране на осемнадесетия випуск на АУБ ще се състои на 13 май 2012 г. от 10:00 ч. на централния площад в Благоевград.

Половината от завършващия с бакалавърска степен випуск са българи, а останалите 50% идват от държави като САЩ, Колумбия, Русия, Сърбия, Молдова, Сирия и Зимбабве.  238-те бакалаври от 22 държави ще получат своите дипломи пред родителите си, преподаватели, общественици, представители на правителствения и неправителствения сектор, и бизнеса. В церемонията ще участват и 24 студенти от деветия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на  АУБ в София.

61% от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя традиционното американско образование liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 41%, следващите са „Политически науки и международни отношения”, „Икономика” и „Журналистика и масови комуникации”.

Приветствия към випуска ще произнесат г-н Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Сюзън Сатън, заместник-посланик на САЩ в България, председателят на Настоятелството на АУБ г-жа Мариан Келър, президентът на университета д-р Дейвид Хюуайлър, а от името на абсолвентите реч ще произнесе студентката от САЩ Лейси Коуп.  Почетното звание „Доктор хонорис кауза” на АУБ ще бъде връчено на княгина Мария Луиза за нейната дългогодишна подкрепа и служба в полза на университета. Тя е била член на Настоятелството на АУБ от 1999 г. до 2003 г., а от 2003 става част от Университетския съвет. Оратор на церемонията ще бъде предприемачът Дилян Павлов, завършил първия випуск на университета през 1995 г. Той е съосновател и управител на няколко успешни софтуерни компании, сред които Netage Solutions, ComMetric и ComEq.

 

За допълнителна информация:
Албена Кехайова
тел.:  + 359 73 888 215
мобилен:  +359 888 80 17 48

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.