2024-04-20

5 thoughts on “Нападнат и пребит е Ал.Николов – изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“

  1. Гамизов и Томалети са ми като еднояйчни близнаци, само че фърлени на разни места. А може и да са?

  2. „Полицията във Враца е задържала двама за побоя над изпълнителния директор на АЕЦ “Козлодуй” Александър Николов, съобщи бТВ. Николов, който пое поста едва преди два месеца, беше пребит снощи пред дома му.
    Той беше закаран с полицейски ескорт тази нощ в София и беше настанен в частна болница. Последната информация за състоянието му е, че е добре, съобщи в репортажа си бТВ.

    Вече има и конкретни версии за нападението над Николов. Първата версия, разпространена от БНТ, е за сплашване заради отказа АЕЦ „Козлодуй“ да произведе допълнителни количества ток за свободния пазар. Централата осигурява близо 90% от тока за свободния пазар на ниски цени и е възможно да са засегнати бизнес интереси, твърдят източници от енергийния сектор.

    Според Кирил Николов, колега и бивш директор на атомната централа, причина за нападението са икономически интереси. “Може би има некоректни искания, на които е Александър Николов е отказал”, допуска Кирил Николов.

    Друг бивш шеф на АЕЦ “Козлодуй” – Йордан Йорданов, припомня, че оборотът на компанията е 800 млн. лева на година и там се произвежда най-евтиният ток. “Мен не са ме заплашвали, но е имало намеци”, сподели той.

    Разботи се и по версията за нарушени обществени поръчки за доставка на ток. Разследването за побоя над Александър Николов продължава.“

    http://www.blitz.bg/news/article/123030

    ––––

    „Много съм притеснен от побоя над Сашо Николов (както всички го наричат), защото този побой ще отклони вниманието на правоохранителните органи от жизненоважни за българското общество въпроси. Откакто този човек управлява АЕЦ „Козлодуй“ неформално и вече формално като изпълнителен директор, централата упорито продължи да поддържа най-високият възможен индекс на злоупотреби“, смята Гамизов.

    Енергийната мафия, добре описана в грамите в сайта “Уикилийкс”, и новите й попълнения не бяха изхвърлени от АЕЦ „Козлодуй“ и необезпокоявано продължиха с престъпленията си в търговията с ел.енергия, в резултат на което българинът изнемогва под ударите на ежемесечните си плащания.“

    http://bg.time.mk/read/21ac38fca7/3a66758a80/index.html

  3. Видео с побоя – гледайте след първите 20 секунди

  4. Надявам се, че това не е казано с ирония :). Все пак времето е полунощ – ще очакваме утрото да бъде по-мъдро…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *