2024-04-24

3 thoughts on “Ловенье на маймуне с трици – кратък наръчник

  1. „Представяне на Алманах „Резерват Северозапад“ и в София

    26.11.2011 г. (събота) от 19,30 часа
    галерия „Снежана“ – София, ул. „Денкоглу“ № 30

    ◊ ЗА АЛМАНАХА

    Приятели и съседи, може да ви се стори чудно, че през 2011 има хора, които се занимават с издаването на книга, още по-странно може да ви изглежда, че книгата е написана предимно на наречие, но ние отдавна сме приели рисковете да ни смятат за луди ентусиасти.

    Преди десетина и повече години бях убеден, че някой ден ще издавам списание. Идеите при мен еволюират и се осъществяват сами, без насилие от моя страна. Имат си свой живот. Така и тази идея се разви, порасна, узря и стана готова за поднасяне. Аз и съмишлениците ми направихме списание. Но по съвсем различен свой начин. Нашето списание не е лайфстайл, ние само се подиграваме на лайфстайла. Нашето списание не е и модно. Затова нашето списание не е списание, а е алманах. Книга, събираща в себе си мъдростта и глупостта на две-три поколения, на нашата северозападна родина от областите Враца, Монтана и Видин, книга, която ни показва без грим и украса, без излишни превземки и претенциозност. В тази книга ние сме си ние – весели, тъжни, прости, умни, нетолерантни и милостиви, незлободневни, а автентични, шантави и противоречиви. В тази книга има живот.

    Технически погледнато, алманахът се състои от двеста страници. Като жанрове влизат едно интервю, един пътепис, един публицистичен текст, весели и тъжни разкази и стихотворения, дзен коани, фейлетони, пародии и подбрани текстове от форума на severozapad.org.“

    Из http://kulturni-novini.info/news.php?page=news_show&nid=13595&sid=4

  2. и язе го бех забелезал тоа сайт, но гулемите медии аха да го задушат.
    пожелавам им държеливост!

  3. „ПАРАЗИТЪТ ЩЕ УМОРИ ГОСТОПРИЕМНИКА

    Оценка: / 6
    Най-слабНай-дОбар
    от дата 25-10-2011 02:06

    Отварано : 545

    Публикувано в : политичарски изгъзици,

    Слаб опит за анализ на изборите у Северозапада и не само

    Още Алеко е написал един фейлетон за изборите у Бела Слатина. „Угасете свещите“ се казва. Значи щом Щастливеца преди толко години, повече от век, е описал как се прават избори при назе, а днеска ние гледаме абсолютно същата картинка, у тоа демократичен, глобалистичен и ебемтикъвси 21 век, ние нема много кво да добавиме. Намерете текста на Алеко и си го прочетете.

    След много купуване на едро на гласове у община Бела Слатина на балотаж отиват досегашният гад от бъсъпъто и гербажиите, като вторите водат с малко. Сеги почва тръговия на още по-едро. Едни гъзарски коли фръчеа цел ден и цела нош на 22 октомври 2011 година – кой къде оди и кво купува, що полицията не спре ни една кола и ги не провери… Де да знаеме и ние. Покварено е сичко и то до корен. Гнило, гнило… гобна и лайна до ушите.

    Гербажиите туриле Ц. Чоков на 5 место у листата си за съветници, същият Чоков е кандидат за кмет па за гербажиите и у Галиче, ама иначе бил агитирал човекът за кандидата на бъсъпъто, да му не пиша името, че ма е гнус. Ка стават тиа работи не знаеме. Те си знаат, нема да им са мешаме сеги. Те вижте и тейната наглост, кандидатът на бъсъпъ куманюхата В. В. у тоа репортажец директно си го заявява:

    „Едните са производни на другите, що си мислите, че сме различни“…

    ТЕ ТУКЕ ГЛЕДАЙТЕ И СА РАДВАЙТЕ – ЦЪК НА ЛИНКА
    http://www.btv.bg/videos/novini/video/281056826-Vechniyat_kmet_na_selo_Galiche.html

    Гербажиите с малки изключения па са подбрани се безлични и послушни льольовци, дето да изпълняват нарежданията отгоре, тава им требва на тейната партия, шматароци, вижда са и на най-високо ниво. Лепиа плакати не ами цели опаковки на сгради правиа като Кристо Явашев у нощта преди изборите… Купуваа работнички у предприятията. Кво ли не купуваа. Изборите беа единствената илюзия за демокрация у назе. Разбиа ги и неги, не оставиа ни нищо, ебемти и демокрация и све. Те тава не е демокрация, тава се нарича парламентарен фашизъм. Фашизмокомунизмът нема да си иде никоги от тиа ширини. Много е упорит. Айде сеги да им дадеме и президентската власт, щото не бива да ги даваме на бъсъпъто и мангаля от държавна сигурност, се едно има разлика. Разлика нема, сички са у кюпа. Не видохте ли, че сами си ни го казват с ехидна усмивка на лицето – ма те лица немат, те са се обезличили и обездушили. Къв е тоа плевнелиев, не видите ли го – безличен мишок. Нема една своя дума ни у устата си, ни у главата си. А негов шеф ше бъде гавазина на ТиДжей…

    У село Враняк у секцията биле назначени само неграмотни орица, които раздавале по две бюлетини за едно и също гласуване, ама от некомпетентност, после при преброяването се видело, че едната от тех била сдиплена вътре у другата и не била подпечатана. Отделно колко биле невалидни поради неправилно попълване. Само си представете кви ора одат да гласуват. И въпреки многото невалидни бюлетини, на пръво место тама па бил циганьорът.

    Под строй гласуват пенсионерете и мангалете. Затава и на трето место е мангаля Касъмов. Той щел да продаде гласовете си за втория тур за добри парици са дочува оттука и оттама, че даже и от битивито тава беше изводът. Наричат го „изборен брокер“. Просто бизнес. Ниа сме па седнале да се едосваме, че немало демокрация. Нема и никоги нема да имааааа!

    Единственият изход за нормалните ора е през терминал 1 на летище София. Нормалните ора насекъде ше се оправат.

    А тука да остават кои са най-издръжливи. Ама да знаат, че тоа паразит, де пие кръвчицата и задушава мъчително наща Родина, накраа ще ги и умори.

    Нема да има вече ни България, ни нищо.

    И тава не е плач некакъв измислен, тава са фактите, ако щете го виждайте. Не ни чака нищо добро. Пропаднааме се.

    А предателете, дето работат у един предизборен щаб, ама зимат пари от друг, за да саботират и да провалат щаба, у който са официално… И за тех ше има справедливост некой ден. Ще има. Може и да не верват, ама ше ги чакам да станат стари, болни и умиращи и па ше ги питам кво усещат. Не боде ли ги нещо тука от лево. Не тежи ли им един камик на сърцето за тава предателство…

    Може би сме прокълнати нещо. Може би си го заслужаваме.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *