2024-03-28

9 thoughts on “Кой се страхува от Обществените съвети на българите в чужбина?

  1. Благодаря Ви г-н Стаматов, за чудесната статия! Не само, че ме запозна с „администраторите“ на БГ – диаспората в страната, с фактическото състояние на тази , до сега почти нелегална за мен организация ДАБЧ, която така и не разбирах чии интереси защитава и какво и изобщо предназначението, но и ме впечатли с независимата си позиция, откровенност, конкрентост и не на последно място с хубавия език.Позволявам си да ви предложа нашата скромна страничка JAFFABALL in Facebook (http://www.facebook.com/pages/JAFFABALL/101040756604439 ), която списваме, на напълно доброволни начала,като се пазиме от казионност и зависимост.

    Суважение
    Ализа

  2. Nai mnogo se srahuvat muhlioftsite „politokani“ koito ni upravlavat, kato „nashia“ vanshen ministar Mladenov. Spored nego Bulgarska diaspota ne sashtestfuva, Vaznoto za nego i drugite ministri podobni na nego, niama po vazno ot tova da si poluchavar „tlastite“ zaplati i nishto paveche. Opps, pardon, imat edna goliama griza, na kogo ot dvamata gospodari: Putin Obama da im chelunat zadnitsite i da poluchavat nastavlenia protif sobstfenia norod.
    tozi gore spomenat podostapnik-izrod za ftori pat kategorichno otkazva da se sreshne sas prestaviteli na BUlgarskata diaspora: vaf Kanada i sega vaf Skopie, Pozor na nego.

    BULGARINO SABUDISE!

  3. Отлична статия !
    Радвам се, че има хора, които не оставят кервана да си върви без смущение, а го лаят. Само така се изгражда гражданско общество. Въпреки трудностите и безразличието.

    Българската диаспора е една от най-големите спрямо населението в страната. Ежегодно тя мобилизира над 2 млрд лева преводи към страната. И това са само официалните банкови преводи. Без тези свежи валутни потоци икономиката на страната буквално би паднала на колене, имайки предвид хроничния външно-търговски дефицит. Валутният борд би просто се пукнал като сапунен мехур.
    Какво получават насреща българите в чужбина от страна на държавните инсититуции и политическата класа? В най-добрия случай – безразличие към борбите им за зачитане на конституционните им права, в най-лошия – опити да бъдат отродени, лишени от лични документи или направо от гражданство. (случаят с извадената от нафталина и реактивирана българо-американска спогодба от 1923г. за отнемане на българското гражданство на българите, натурализирани американци)

  4. В замяна на това се изучава турски в български училища (в което няма нищо лошо, ако едното не е за сметка на другото). Впрочем, според последните данни от преброяването в България ще излезе, че ние (емигрантите) наистина не съществуваме

    Преброени до 22 февруари 2011 г. са 6 712 251 лица, което е 90% от регистрираното население. Близо 1 млн. и 183 хил. от преброените живеят в София, 625 хил.- в област Пловдив, 445 хил. – в област Варна, 377 хил.- в област Бургас, 303 хил. – в област Стара Загора.
    http://www.nsi.bg/newsbg.php?n=366

    Без съмнение до 28 февруари ще се преброят 100% от българите, така че ще излезе, че след 2001 (последното преброяване) никой не е емигрирал.

  5. Срам и позор е за България че дори не преброи прокудените си деца .Какво от това че има български училища? За родителите които не могат да си платят таксата ще е по-лесно да не водят децата си. Много повече пари се дават да се интегрират насила циганите отколкото да се поддържат възможностите да се учат децата в български у-ща -та това са децата на българската интелигенция. Как ще ги върне??? Едва ли. Защо никой не мисли по този въпрос от управляващите?

  6. Щом тази страница си е осигурил, не му трябват повече. 🙂
    Нали многократно е ставало дума, как Гоце Седефчов се е заобиколил с назначени на работа роднини, съседи, махленски и какви ли не познати, от Пернишко и самия Перник. Настоящата кметица(БСП) даже я води за държавни пари в Австралия, като член на делегация. И на този Иванов му е същата връзката и работата.
    Според мен българите в чужбина нямат нужда от такива личности и длъжности за тях.
    А проверявано ли му е досието?

  7. Ne mi tryabva takava DC organizatsia! Pisna mi da me organizirvate!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *