Home » Е-Списание

България вече е в положителния списък на Държавния департамент на САЩ

2018.06.30 Няма коментари
Spread the love

България вече е в положителния списък в Доклада на Държавния департамент на САЩ, ни съобщават от посолството ни в САЩ.

На страницата на им във Фейсбук четем още:

България вече се намира в положителния списък в ежегодния доклад на Държавния департамент на САЩ. Успехът е факт, след усилената работа на българското правителство и на Посолството на Република България във Вашингтон.

На 28 юни т.г. Държавният департамент публикува Доклада за трафика на хора за 2018 г. В текста става ясно, че след три годишни усилия България е преместена от незадоволителната „Втора група под специално наблюдение“ в положителната „Втора група“.

Преместването на България във „Втора група“ е съществена положителна стъпка в българо-американския диалог, която показва, че американската страна е отчела ангажираността на българското правителство, систематичните усилия и постигнатия напредък в областта на борбата с трафика на хора.

Този значителен успех, заедно с изваждането на страната ни по-рано през годината от „Списъка за наблюдение“ на Търговския представител на САЩ (USTR) относно защитата на правата на интелектуалната собственост, където бяхме за пет последователни години, издига положителния образ на страната ни в САЩ.

Постигнатият резултат е сериозен успех на българските институции и силен положителен знак към чуждестранните инвеститори, както и предпоставка за засилване на интереса на американския бизнес към България.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.