2024-04-26

3 thoughts on “Новата стратегия на БГ олигархията

  1. Примиряване има в душите на слабите и страхливите. Тези, които са победили страховете си и не са забравили, че Създателят е дал сили на всеки да се справи с всяко житейско предизвикателство, нито са се предали, нито са се примирили. Всеки един от нас сам определя дали ще бъде зърно или плява. Това, че плявата е повече от зърното е естествено в процеса на еволюцията на човека. Духовните човеци на тази планета от хилядолетия са малцинство, трупащите материални богатства – мнозинство. Това мнозинство се е превърнало в раково образувание върху лика на планетата и скоро ще бъде оперирано заедно с ненаситния му апетит за власт, контрол и материално натрупване.

  2. „Или, както казва А.Райчев, „Преходът свърши. Примирявайте се. Това е! Друго няма и не се предвижда”.“

    Предвижда се и друго. Наричането на кризата или на поредицата от кризи преход към глобално политическо (не само глобално икономическо) управление. Какво точно ще стане, Бог знае, но да се отсява зърното от плявата сред всичко или поне да се правят опити за това е шанс да не чакаме никой наготово да ни казва кое как се нарича, кога какво свърша или не свършва, и кое как се обяснява.

  3. Признавам:

    Иво Димитров ми допада като автор, чета с интерес публикациите му в „ЕвроЧикаго“ и в собствения му блог.
    Което не ми пречи да виждам и посочвам забелязаните недоизкусурявания на иначе вълнуващите, пропити със загриженост и болка за статуквото текстове. Например:

    “Новата стратегия на БГ олигархията
    1. Олигархичната върхушка и най-близкият обслужващ я персонал успешно държат отново цялата власт. Икономическа, политическа, силова, идеологическа, медийна, културна… Без изключения.

    . . .

    Както 1985 г. олигархичната върхушка на тоталитаризма видя собственият си крах и подготви перестройката, която ни я сервират под името „преход”, така и техните наследници сега виждат новият фалит и полека – лека се изтеглят от страната.”

    Приятелю, за каква олигархия говориш…

    В България никога не е имало олигархия; нещото, което ти и журналистическата сюрия зовете олигархия си е пар екселанс плутокрация – власт на незаконно забогателите крадци.

    Крайно време е нещата да бъдат назовавани не евфемистично, а с истинските им имена.

    (Същевременно с прискърбие трябва да признаем, че плутокрацията вирее върху благодатната почва на масовата клептомания).

    ”Безнадеждността насаждана у нас е многолика. От училище и медии, от културни артефакти, от манипулативни понятия и тези… От всичко.

    Така е. Но това е глобално явление, хиперболизирано на българска територия.

    В тази връзка ще си позволя да цитирам мнението на големия български патриот и страдалец Григор Симов, публикувано под един от твоите постинги („БГ училището – лъжа,лъжа и промиване на мозъци!“):

    ”…Още от времето на т.нар. Ренесанс могъща сатанинска сила владее и манипулира Европа и води народите от едно разочарование към друго. . . Нечествите сили маскират своите античовешки и антидуховни цели с добре звучащи лозунги: свобода, братство, равенство, просветителство, хуманизъм, наука, култура, възраждане, прогрес, либерализъм и много, много други. Но това са само кухи фрази, зад които се преследва и върши точно обратното!
    Така, както изкуствената стръв – блесна, е лъскава и привлекателна, такива са и измамните учения на слугите на нечестивите сили – масоните и комунистите. И едните, и другите изпълняват волята на своите злонамерени създатели и господари. А те – господарите им – са могъща сатанинска сила, чиито цели и средства олицетворяват абсолютното зло и напълно се покриват с определението за дявола или нечестивата сила в религиозните учения!
    А на нечестивите сили можем да устояваме, само ако мислим и вършим добро; търсим и разпространяваме истината; сдружаваме се и се организираме; отстояваме поне елементарната нравственост и морал; вярваме в доброто и не мразим никого!
    За всичко останало “Господ ще промисли”, и е промислил, защото Самият Христос е казал: „Търсете Божието царство и неговата правда, и всичко останало ще ви се придаде“. Амин!”

    Масовият българин, за съжаление, е поставен в условия да се бори за спасяване на плътта си от гладна смърт; духът му е планомерно и целенасочено убиван вече над 67 години.

    Най-тежкото престъпление на „другарите“ е именно индоктринирането на атеизма, на безбожието („И рече глупец в сърцето си: „-Няма Бог!“).

    А щом „няма Бог“ – с продажните и корумпирани президенти, министър-председатели, министри, депутати, висши, средни и нисши държавни и общински чиновници, съдии, прокурори, следователи и тем подобни „блюстители на закона“ слугите на Мамона се справят от раз.

    ”…Bината е изцяло Ваша! Имаме демокрация. Значи? Значи сме си виновни. Точка. Нищо, че уж имаме право на избор, но нямаме реални алтернативи.”

    Някога да си се замислял защо “гласуваш“?

    Ето защо:

    В зората на атинската демокрация – Евата на съвременната такава – законите били приемани от общото събрание на свободните граждани на пазарния площад – Агората.

    Свободните граждани“ обаче в преобладаващата си част са обезземлени селяни, които били на ежедневна котлова храна при съответния олигарх (да, имало е олигархия – резултат от натрупвани от няколко поколения богатства) и вечер били длъжни да му се отблагодаряват, като викат колкото им глас държи в Агората в подкрепа на неговия законопроект.

    Която група викала най-силно – този законопроект ставал закон. Оттам дошъл и терминът „гласуване“.

    Така – от зората на демокрацията, та и до днес – разчитат на гърлата на охлоса (тълпата); разликата е само в това, че вместо олигарси и котлова храна имаме плутократи, две кебапчета и чаша бира за охлоса, който за капак е и клептократски настроен от безбожната индоктринация на социализЪма.

    Както проф.Янко Н. Янков-Вельовски саркастично се шегуваше още в първите години на „Прехода“:

    „Когато една мома се излъже веднъж, може да й бъде простено; но когато се самосъблазнява и втори, и трети, и енти път – значи й е харесало да я обезчестяват…“

    Да, това е демокрацията – мъртвородено отроче на някогашната олигархия, пометниче на съвременната българска и глобална плутокрация.

    Тъжен факт…

    ”Защото, същите генетично хора, чиито наследници сме, до 9-ти са купували ум и разум по света, но са се връщали в страната да правят дом, благополучие, деца.”

    Не, не са генетично същите хора – „новият социалистически човек“ е вече генетически увреден безбожник, който няма вяра и чийто дела съответствуват на атеистичната му душевна нагласа.

    И един последен приятелски съвет:

    Много харесвам писаното от Иво Димитров; затова го моля да проявява необходимото внимание и към българския правопис, граматика и структура на фразата.

    (Разбира се, противник съм на „мурдарстването“ на държавноназначените блюстители, които бълват демократизация след демократизация на родния ни език).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *