2024-04-16

1 thought on “ДЕМОКРАЦИЯ И ЧЕСТНИ ИЗБОРИ

  1. Най-ми харесаха следните цитати:

    недомислените изборни процедури комплектоват власти от популярни, но некомпетентни хора.

    …Неизползването на тази процедура при назначаване на висши ръководители, се обяснява с това, че тя отнема възможността на непочтените, за пробутване във властта на некадърници.

    Информиране на избирателите чрез стандартни делови оферти на партиите, съдържащи само предизборниге обещания – проектите за решаване на проблемите, имената на кандидатите и шестобалните им оценки за компетентност, получени при тяхното издигане. Всеки избирател получава по пощата комплект от офертите на всички партии, участвуващи в избора и празен плик с адреса на неговата секция.

    Офертното информиране е израз на уважение на изборателите от властта, за младежите придобили право на гласуване, е признаване на пълноценно гражданство, за гражданите живеещи в чужбина е зов за връщането им в майката родина.

    И тези предложения щяха вече да са факт, ако българският народ не бездействаше в очакване на следващия спасител, а изпълнеше това, което сте записали като финал:

    Всяко забавяне на нейното внедряване, дава основание на елитите на гражданските общества, да съдят парламентите за пропуснати огромни социални и големи икономически ползи, а на гражданските общества дава основание, за организиране на протести, бойкоти, неподчинения, с искания за `пряка демокрация`, … .

    Благодаря на автора за интересния текст!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *