2024-04-24

2 thoughts on “Образованието е перла в икономическата корона (на Великобритания)

  1. „Парламентът прие Бяла книга за отбраната и въоръжените сили на Република България като програма за развитие и определяне на числеността им. Проектът предвижда въоръжените сили в края на 2014 г. да бъдат намалени до 37 хил. души.

    От армията през следващите 4 години ще бъдат съкратени около 8 хил. души и тя ще се редуцира до 26 хиляди.“

    Което на практика означава, че щитовете (полицаите) ще са окажат над 2 пъти повече от щиковете (войниците).

    Дали дотогава ще успеят да озаптят кукловодите на „прехода“

  2. Нека да видим как стоят нещата в най-великата световна демокрация – Съединените Американски Щати.

    Данните са за 2008 г. Ето какви средни годишни, респ. месечни, приходи (в $ US) имат няколко категории работещи в обществената сфера:

    Пожарникар – 47,270 – 3,939
    Учител – 53,550 – 4,462
    Полицай – 55,180 – 4,598

    Комунистите (до 10.11.1989 г.) и посткомунистите (след тази дата) ни проглушиха ушите, че САЩ са „най-полицейската държава в света“.

    Но докато един български учител с висше образование стартира кариерата си с 400 лв. месечно подаяние и стига средно до 600 лв. месечно, то едва добралия се до задължителната (вече!) диплома за средно образование полицай започва с 800 лева месечни приходи, като разчита да стигне до 1500 лв. на калпак.

    В демократична и далеко неполицейска България има повече полицаи, отколкото в Ню Йорк с три пъти повече население и известен в близкото минало с високата си престъпност.

    В същата географска територия (уви, въпреки претъпкаността й с полиция) престъпността мери ръст с най-изостаналите в икономическо отношение държави и с най-корумпираните политически системи на планетата.

    Тук полицията наброява 55,000 калпака – с 10,000 повече от воинските щикове.

    Тук полицейската институция е заета с ловенето на педофили, кокошкари, дребни мошеници (не че не трябва да прави и това), а като дявол от тамян бяга и се крие, пълни гащите от страх от големите, истинските престъпници – геноцидните грабители на българското национално богатство.

    Тук последните са ментори на общественото мнение, те необезпокоявани дават акъл на населението от телевизионните екрани, пълнят страниците на вестниците и списанията, основателно възприели положението си на преуспели за окончателно и безвъзвратно.

    Тук борците за човешко, национално и собствено достойнство постигат съдбата на един проф.Янко Н. Янков-Вельовски, преднамерено нападнат в опит да бъде убит на 21 юни 2010 г. точно пред зоркото око на камерите на българската Съдебна палата – които вероятно за целта са били предвидливо изключени (също като СОТ-а на митницата на аерогара София, за да бъдат задигнати под носа на добре угояваната българска полиция над 300 кг. конфискувано злато). Въпреки многобройните сигнали, полицията благоразумно си прави оглушки.

    Същата тази полиция тия дни се вдига на „спонтанен“ протест срещу неадекватно ниското заплащане на труда й.

    Не са необходими огромни изследователски усилия, за да се стигне до извода, че само властници, които се страхуват до смърт от собствения си народ, поддържат прекомерни полицейски апарати. Както казваше дядо ми за „комунистите“: „-Боят се и от сянката си!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *