2024-04-18

1 thought on “Инициатива „Искаме да гласуваме!“ с нови обръщения

  1. Драги ми смехурко
    By Андрей Ненов

    До

    Смехурко 1, директор на дирекция, Министерски съвет

    Смехурко 2, член на ЦИК,

    Смехурко 3, Посланик на РБългария.

    Смехурко 4, 5, ….99

    Копие: Министър на транспорта и съобщенията г-н Ивайло Московски

    Копие: Министър Председател на РБългария, г-н Бойко Борисов

    Бледо копие до БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ, БЗНС-тата, ДРОМчета и

    Драги ми Смехурко,

    Много време мина от последните избори в родината ни, та се бяхме затъжили за теб. Отдавна не сме хортували по нашенски, а сигурно е и защото вече всичко е у Интернето и забравихме да си говорим. А чувам, при теб в България скоростта на Интернето била най-голема у целио свет. Ние, знаеш тука живуркаме по Европата и Америката, и при нас такива скорости на Онлайна нема – тук бюрократите карат бавно.

    А от последните избори уж много неща щяха да се случват с електронното управление, та има за какво да си говорим. Патиланците много взехме да мислим, и измисляме разни прости неща, та бабите Цоцолани в България не могат да ни уйдисат на акъло. Та значи да ти разправям – при изборите през 2009 година, кога ГЕРБ спечели, беха едни обещания от разни смехурковци, че ей сега ще прекратим двойното гласуване; улесняване на гласуването от Европа и САЩ; край с измамите с турски гласове; край с автобусите и изобщо ей такива ми ти работи. Тука няколко патиланци предложиха лесни у удобни системи за да не може Пешо, Изаура и Хасан да гласуват по два пъти, и най-вече – да избират (П)резиденти и кметове в чужди държави. И от смехурковците при Вас, много обещания чухме, ама за 2 годин, нищо нема изпълнено.

    Преди 5 – 6 години 2-3 ма патиланци направиха една кУмпютурна страница ли, сайт ли, за събиране на подписи за отваряне на секции в чужбина, дето струваше 100$ материали и 50 ч труд. Не я използвахте, но смехурковците преди теб, възложиха за няколко милиона грешна пара голема рекламна интернет кампания с 5 пъти по-малък ефект. Е усвоиха парите. Но тогава бе времето Паси-иево..

    Миналия месец, тази система, рекохме да я посъбудим и обновим, та да е в крак с времето и законите. Твоите приятели смехурковци, въведоха нови закони и тълкувания така, че да не може никой българин на запад от Вълтава и Висла да гласува за български (п)рeзидент. Е , и това прескочихме – уйдурдисахме я системата дето с онова простото око на кУмпютуру да прави снимка на подписа и немедлено, емайл със заснето копие да праща право у посолствата. И ти мое да го видиш на http://www.iskamedaglasuvame.com

    Рекламата у интернету сами си я правихме, щото МвНРто за такива неща дет струват 2-3000 лв.. пари нема. Оно работи само ако сумите са над 200 -300к.. – така де, за един апартамент барем да остане ..

    Та драги ми смехурко, четем днес и вчера разни неща, дето тука и кибиците у баровете им се смеят значи. Гледай например какво кажува един от ваще ЦИКаджии: „По думите му ЦИК е решила заявленията по електронен път да се подават във формат PDF, тъй като е част от пакета на Майкрософт и най-достъпен. „Останалите формати са по-тежки и заемат по-голямо място в паметта на компютъра и може да „задръстят“ тези в посолствата“, „, Смех, смех, значи.. Сметахме тука на кУмпютуро на едното тиийнейджърче , който е с 160 HDD, че на неговата машинария могат да се съберат заявленията на … 1 000 000 (един милион) души… Като как ще задръсти кУмпютрите на ваште посолства ние не знаем, оти они са купувани все по разни европейски програми и Проекти за “електронно управление” и HDD им са поне дваж по-големи. Страшни специалисти ша знаиш имате.

    Днес нова новина, изкочи, ей така, от храстите значи, -”Дават 100 млн. лв. за електронно управление”. Това го казал министъро на Транспорта и съобщенията – Ивайло некой си.. “Той поясни, че усилията на администрацията са основно в две направления: изграждане в цялата страна на информационни електронни съобщителни мрежи, за да могат дори най-малките населени места да са с достъп до интернет и всички видове електронни услуги да стигнат до крайния потребител и те да бъдат насочени към него, а не в полза на държавната администрация.” Абе ние тука се зорим цяла седмица тази системка да довършим, дето прави половината организация за изборите и я струва 1000-2000 $ изработката и я не, Вие за какво ще охарчите 100 милиона, ние не разумиваем. Но щом требе да се похарчи – требе.. То са командирвки, обсъждания, Естонии, .. ум да ти зайде.. Ще им намерите местата.. Ние патиланците по тези земи сме прости.. Харесваме простите неща дето вършат работа, а не дето арчат паре..

    Ама Вие си знаете.. Айде аз да свършвам, щото изборитъе идат, и требе да прешиша 300 заявления на едни други българе, и да ги пратя отново до утре у ЦИКа. Щото те заявления само по уникален образец приемат.

    Поздрав най-сърдечен!

    Твой приятел вечен,

    Весел Патиланчо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *