2024-03-28

2 thoughts on “Rising Hollywood Star Nina Dobrev: I Am Proud of Being Bulgarian

  1. В десетката: Българо-канадската актриса Нина Добрев – все по-ярка звезда в САЩ
    23 Ноември 2010
    Тя проговори български в US-Latino Show

    Интервю с актрисата от български произход Нина Константинова Добрева беше излъчено през седмицата в шоуто на Джордж Лопес – единственото латино-ток-шоу по американска телевизия. Нина проговори и български, като каза на Лопес на чист роден език, че го обича. Преди време снимки на Добрев бяха публикувани в престижното списание “Максим” (виж тук).

    Нина Добрев (Nina Dobrev) е българско-канадска актриса родена на 9 януари 1989 г. в София, но на две годишна възраст се премества заедно със семейството си в Торонто (Онтарио). От малка се занимава с танци, гимнастика, театър, музика и актьорство. Едва 14-годишна започва и кариера на модел. Първоначално става модел и снима реклами, а впоследствие започва да ходи на прослушвания за различни роли в киното и телевизията. Има роли във филмите „Парчета беглец“, „Далеч от нея“, „Върколаците никога не плачат“, както и в телевизионните сериали „Деграси: Новото поколение“ (в сериала Нина участва цели три години – от 2006 до 2009) и „Дневниците на вампира“ (2007). Има по-голям брат, студент по инженерна специалност.
    „Явих се на кастинга за главната роля едва ли не с идеята да се примиря, че все пак съм се пробвала. Първоначално не можах да повярвам, когато ми съобщиха, че съм одобрена сред толкова много кандидатки“, не крие ентусиазма си българката, когато разказва за участието си в „Дневниците на вампира“. Главната роля – на Елена Гилбърт, е запазена именно за красивата българка! „Дневниците на вампира“ дебютира в ефира на The CW на 10 септември 2009 година и още с пилотния си епизод успява да стигне до рекорден за историята на канала рейтинг и серията е проследена от 4,9 млн. зрители.
    Една от малцината ни сънароднички (да не казваме и единствената), успели в Холивуд, не забравя и родния си произход – има баба и дядо в София, което доказа и с участието си при Лопес. „Когато бях малка, нашите забраняваха вкъщи да се говори на английски именно по тази причина. Учех се и да чета и пиша на български и все още се справям добре, макар понякога да ми е нужно малко повече време”, признава Нина.

    Красивата й външност е причина да получи покана за участие в няколко тв реклами, от където всъщност е забелязана и за голямото кино. Така получава и първата си роля – на Моника в драмата Away form Her, в която партнира на име като Джули Кристи. Лентата е номинирана за 2 Оскара и донася и „Златен глобус“ на Кристи.

    Истинският талант на Нина обаче е забелязан едва след участието й във Fugitive Pieces – история на малко дете, което се спасява от нацистите по време на Втората световна война, успявайки да избяга от Полша през Гърция до Канада. Критиците са възхитени и предсказват на младата актриса бляскаво бъдеще.

    e-vestnik.bg

  2. Интервю с Нина Добрев за в.“Труд“ от 04.06.2009г.

    Искам кариера като на Кийра Найтли
    Нина Добрев е големият български пробив в Холивуд. Тя е само на 20 години, родена е на 9 януари 1989 г. в София, а вече има над 17 роли в канадски и американски филми и сериали. Родителите й се преместват в Канада, когато Нина е на 2 годинки. Завършила е училище по изкуства в Торонто, била е модел, снимала се е и в реклами. Най-популярна е с участието си в тийнейджърския сериал “Клои”, където играе редом с холивудските величия Джулиан Мур (4 пъти номинирана за “Оскар”) и Лиам Нийсън.Деграси”, където влиза в ролята на самотна майка. Миналата година се снима и в музикален филм на MTV

    До красивата Нина се стига трудно, защото е истинска звезда с много снимачни ангажименти. Свързахме се с актрисата чрез нейния мениджър Аби Блустоун. Нина с удоволствие се съгласи да даде първото си интервю за България на “Дневен Труд”, но само при едно условие – разговорът да е на английски.

    – Здравей, Нина, не се учудвам, че предпочиташ да се изразяваш на английски. Познавам много българчета, родени в САЩ, които разбират и говорят горе-долу български и изобщо не могат да четат и пишат. Как е при теб?

    – Ха-ха-ха. Знам точно какво имаш предвид. Аз имам и други българи мои приятели, които също не могат да говорят много добре. Говоря български вкъщи със семейството си и с роднините си по телефона. Преди се справях по-добре, но сега забравям някои думи и правя граматически грешки – както всичко друго, което не упражняваш редовно. Чувствам се много по-сигурна на английски, след като 18 години (от общо 20) живея в Канада.

    – Ходиш ли често в България? Знаеш ли кой e президент на България и кой е кмет на София?- Ходя си винаги когато мога, но напоследък не много често, тъй като снимам много. Българският президент е Георги Първанов, но не знам кой е кмет на София. Мога обаче да проверя в “Гугъл”.

    -Интересуваш ли се от събитията в България?- Основният ми източник на информация са роднините ми. Интересувам се, но не е лесно да си постоянно информиран. Толкова много неща се случват непрекъснато по света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *